Tek tek havalandılar! Savaş oyunundan yeni kareler

Dev tatbikatta Japon F-15 savaş uçakları, Amerikan uçak gemilerinin üstünden uçtu. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın sinirlerini bozan tatbikata nasıl yanıt vereceği merak konusu.

Tek tek havalandılar! Savaş oyunundan yeni kareler
Tek tek havalandılar! Savaş oyunundan yeni kareler
GİRİŞ 02.06.2017 13:55 GÜNCELLEME 02.06.2017 13:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Japonya ve ABD'nin Kuzey Kore açıklarında giriştiği büyük tatbikattan yeni fotoğraflar geldi.

ABD'nin uçak gemileri USS Ronald Reagan ve USS Carl Vinson'ın da yer aldığı gövde gösterisinde, Japon F-15 savaş uçakları gemilerin üstünde uçuyor. Japonya Savunma Bakanlığı, tatbikattan üç fotoğrafı bugün servis etti.

Tatbikatın ilk fotoğrafları, Pentagon tarafından paylaşılmıştı. Japonya'nın iki savaş gemisi, helikopter gemileri, F-15 jetleriyle birlikte Amerikan F-18 savaş uçakları da gösteriye katılıyor. Japon ordu sözcüsü, dün yaptığı açıklamada, "İlk kez iki uçak gemisiyle tatbikat yapıyoruz. Bu bizim için büyük bir manevra" demişti.

KUZEY KORE'NİN TEPKİSİ MERAK EDİLİYOR

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın sinirlerini bozan tatbikata nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor. Bu yıl içinde dokuzuncu kez füze denemesi gerçekleştiren Kim Jong-un, son füzesini 29 Mayıs'ta fırlattı. Havada altı dakika kalan Scud füzesi, Japon karasularına düştü.

YORUMLAR 3
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Savaşgemilerini batırmanın farklı bir yolu: Uçakgemisinin geçmesi muhtemel, boğaz geçişleri, liman şehirleri açıkları gibi yerlere deniz dibine önceden yerleştirilecek normalde uyuyan torpillerdir. Komut verildiği takdirde uyanır ve menzili içinden geçen her gemiyi ve denizaltını hedef olarak görür. Bu sistemi şimdiden İstanbul ve Çanakkale boğazlarına, deniz kenarındaki şehirlerin açıklarına yerleştirmeli. Derken aklıma Rusların İstanbul boğazının Karadeniz açıklarından batan gemileri ile ilgili yaptıkları çalışlar geldi. Acaba orada ne yaptılar?
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen aceba ne yaptılar.
    Cevapla
  • müslim 6 yıl önce Şikayet Et
    devşirilmiş japonya. tek devşirilmemiş islam dünyası kaldı. cihada devam..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız