Arap Birliği'nden flaş Katar açıklaması!

Arap Birliği Genel Sekreteri, bazı ortadoğu ülkelerinin "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini düzeltmeye hazır odluğunu söyledi.

Arap Birliği'nden flaş Katar açıklaması!
Arap Birliği'nden flaş Katar açıklaması!
GİRİŞ 06.06.2017 09:26 GÜNCELLEME 06.06.2017 09:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Birliğin Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yayımladığı yazılı açıklamada, Bahreyn, BAE, Mısır ve Yemen'in, "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesini ve bu çerçevede yaşanan gelişmeleri büyük titizlikle takip ettiklerini belirtti.

"KOORDİNE İÇİNDE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Ebu Gayt, "Arap ülkeleri arasındaki kopukluğun, sağlam temeller üzerinde giderilmesi için üye ülkelerle koordine içinde çalışmaya hazırız. Bu, kapsamlı bir şekilde terör ve aşırılıkla mücadele alanındaki kararların ve uzlaşıların uygulanmasının yolunu açacaktır" ifadelerini kullandı.

RİYAD BELGESİ'Nİ HATIRLATTI

Arap ülkeleri arasındaki olayların bu duruma gelmesinden üzüntü duyduğunu kaydeden Ebu Gayt, "krizlerin aşılması için öncelikle kardeş ülkeler arasındaki ilişkiler normal seyrine yeniden dönene kadar Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Kuveyt, Katar ve Umman arasında 2014 yılında imzalanan Riyad Belgesi'nin uygulanması, ikinci olarak da üye ülkelerin Arap Birliği katılım sözleşmesinde vurgulanan temel prensiplere ve Arap Birliği zirvelerinde alınan tüm kararlara bağlı kalmaları" önerisinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • vatsndad 6 yıl önce Şikayet Et
    abd size ne teklif etti
    Cevapla
  • Suat 6 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan'ın Ortadoğu'daki karışıklıklar, savaş ve tüm terör olaylarının başındaki ülke olduğu şimdi daha iyi anlaşıldı. Tüm terör örgütlerinin ilk doğuş yeri finansmanı ve insan kaynağı Suudi'ler tarafından karşılanıyor.
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap birliği diye birşey yok. Hepside batının sözcüsü.
    Cevapla
  • Ķadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar abd emri verdi uşaklarına katar aforoz olsun diye niye abd katara taktı işte sebebi katar abd.deki yatırımlarını geri çekti ve türkiyeye büyük yatırım yaptı ve yapıyor yani hedefinde türkiyede var amaç türkiye büyümesinde bize gebe olsun yapamadıkları darbeyi ekonomik olarak yapmak asıl amaç bu katar değil
    Cevapla
  • YILMAZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar tamamen haçli siyonist oyunlarıdır hedef İSLAMDIR...Müslümanlıgı ortadan kaldırmak için oynanan oyunlardır ve mallesef musluman ulkelerde bu oyuna geliyorlar.güçleri yetenlere terör maskesi altında saldirip yokediyorlar direnip karsı cıkacak olanada(türkiye) yine kendi imalatları olan terör örgutlerini musallat edip yıllarca kendi derdinden kafasını kaldırıp ses cıkaramicak duruma sokuyorlar.bu oyunu bozmanın tek yolu aynı silahla savasmaktır... buda islamın kanunu olan şeriattada kısas a kısastır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler