Bari 6 maddeyi kabul edin

5 Haziran’da Katar’a abluka kararı alan BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn zor durumda.

Bari 6 maddeyi kabul edin
Bari 6 maddeyi kabul edin
GİRİŞ 20.07.2017 07:58 GÜNCELLEME 20.07.2017 07:58
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Katar’a ambargo uygulayan dört ülke, Doha yönetiminin kararlı ve etkin siyaseti sonrası düştükleri zor durumdan kurtulmanın çaresini arıyor. 5 Haziran tarihinde Katar’a hukuksuz ambargo uygulamaya başlayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) öncülüğünde Bahreyn, Suudi Arabistan ve Mısır zor durumda.

YALVARIR GİBİ "KABUL EDİN" ÇAĞRISI

Ambargocu dört ülkenin daha önce sundukları 13 maddelik liste Katar tarafından reddedilmiş, bunun üzerine ilgili ülkeler “aşırıcılıkla mücade” çerçeveli 6 maddelik “ilkeler” listesini Katar’a sunmuştu. Katar söz konusu listeyi de geri çevirmişti. Katar’ın kararlı duruşu sonrasında Suudi Arabistan’ın BM Büyükelçisi Abdullah el-Muallimi dört ülke adına açıklama yaparak, Katar’ın altı maddelik ilke listesine uyması konusunda adeta ricacı oldu. Muallimi, ambargocu dört ülkenin Katar’ın ilgili altı ilkeyi kabul etmek konusunda zorluk yaşamayacağını düşündüğünü belirtti.

Dört ülkenin Dışişleri Bakanları tarafından 5 Temmuz’da düzenlenen toplantıda alınan 6 karara Katar’ın da uyması gerektiğini söyleyen el Muallimi, terörle mücadele ve nefret söylemi gibi hamleleri içeren bu kararlara uymanın kolay olacağını iddia etti. Suud Büyükelçi, El-Cezire’nin kapatılmasının gerekli olmadığını da bir kez daha yenileyerek, esas olan ilkeler üzerinde anlaşmamız ifadesini kullanarak, dört ülkenin Katar’a yönelik tutumunda değişim sinyali verdi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 41
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizden yani TC vatandaşlarından örnek alın.Biz ABD nin sözü ve telkiniyle tuvalete bile gitmeyiz.Bizim için papuayenigine daha dürüst,daha samimi bir ülkedir.
    Cevapla
  • zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde abd nin gazıyla süriyeye bulaştık..ama akkılandık şükür
    Cevapla
  • Samii 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara güven olmaz yarın katarı ikna edip hep beraber bizi kötülemeye başlarlar.
    Cevapla
  • Anadolulu Müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    katar idaresi senin gibi değildir!
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Saddam abd'nin gazıyla kuveyt'e girmişti. İşte şimdi ilahi dergahta hesap veriyordur.
    Cevapla
  • Fehmi Akın 6 yıl önce Şikayet Et
    Paraya tapan gayri meşru insanların yönettiği devletleri, Katar (abileri abdye paranın ucunu göstererek) iki ayak üzerinde oynattı. Bu devletlerde yaşayan halklar da artık kendi zalim derebeyliklerini bir şekilde alaşağı etmeli. Korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek