10 yaşındaki çocuk buldu!

Ailesiyle doğa yürüyüşü yapan Sparks adlı çocuğun ayağının takılıp düşmesine neden olan şeyin 1,2 milyon yıllık fosil olduğu anlaşıldı.

10 yaşındaki çocuk buldu!
10 yaşındaki çocuk buldu!
GİRİŞ 20.07.2017 17:39 GÜNCELLEME 20.07.2017 17:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'nin New Mexico eyaletinde ailesiyle doğa  yürüyüşü yapan 10 yaşındaki Jude Sparks'ın takılıp düştüğü şeyin 1,2 milyon  yıllık fosil olduğu ortaya çıktı.

Geçen kasımda ailesiyle New Mexico eyaletinde doğa yürüyüşüne çıkan  Sparks, ayağının bir cisme takılması sonucu düştü.

Sparks, New York Times'a verdiği röportajda, takıldığı şeyin önce bir  tahta fosili olduğunu düşündüğünü anlattı.

Küçük çocuğun ebeveynleri Michelle ve Kyle Sparks, oğullarının yanına  geldiklerinde, yerdeki kalıntının bir filin dişlerine benzediğini düşünerek New  York Devlet Üniversitesinden Profesör Peter Houde ile bağlantı kurdu.

Arazi sahibiyle iletişime geçerek izin alan Houde ve ekibi, bir  haftalık çalışmayla mayıs ayında, fosilin tümünü topraktan çıkarmayı başardı.

Houde, kafatası kalıntılarının 1,2 milyon yıl önce yaşamış, fil  benzeri, nesli tükenmiş stegomastodon adlı canlıya ait olduğunu bildirdi.

Profesör Houde, tüm kafatasının 1 ton ağırlığında olduğunu tahmin  ettiklerini ve incelenerek yeniden inşa edilmesinin yıllar alacağını belirtti.  Houde, stegomastodona ait kafatasının daha sonra sergilenebileceğini söyledi.

YORUMLAR 5
  • Hamidiye suvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki karbon ondört ne kadar güvenilir.sonucta bu metodu bulan insan.ilk sınıflandırma asamasinda 1000 yıl yerine 1 yıl denilseydi o sınıflandırılan cisime,bugün yaşı örnek olarak1,2 milyon yıl değilde,1200 yıl cikardi,ve bizde öyle kabul ederdik.Ne dersiniz.
    Cevapla
  • Berke 6 yıl önce Şikayet Et
    Karbon 14 radyoaktif bir izotop olup, sadece yaşarken aldığımız gıdalarla bünyemize girer. Her canlıda bu sabit bir miktardır. Bütün radyoaktif elementler gibi bir yarı ömrü vardır. Yani belirli bir süre geçince (karbon14 için yaklaşık 5730 yıl) kütlesinin yarısı başka elementlere dönüşür. Canlının yaşadığı andaki ve ölçüm anındaki C14 izotopunun kütlesini bildiğimizden kaç kere yarılandığı basit matematiksel hesaplarla kolayca bulunur.
    Cevapla
  • SIVAS-ÇETİNKAYALI 6 yıl önce Şikayet Et
    bende define buldu zannettim :)
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bulunan bir şeye hemen şu kadar yıllık bu kadar yıllık denmesi yokmu hiç inandırıcı gelmiyor o kadar yıl önce belkide dünya yoktur 2000 yıl milattan sonrası var olsa olsa 100000 de öncesi
    Cevapla
  • Kadir Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    karbon ondört tekniginden haberin yok galiba.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
36 bin sağlık personeli alınacak!