Libya'da "insani felaket" uyarısı

Libya Ulusal İnsan Hakları Komitesi, ülkede "daha önce görülmemiş bir insani felakete" karşı uyarıda bulundu.

Libya'da "insani felaket" uyarısı
Libya'da "insani felaket" uyarısı
GİRİŞ 23.07.2017 00:32 GÜNCELLEME 23.07.2017 00:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Libya Ulusal İnsan Hakları Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki iç savaşın yol açtığı sağlık ve gıda güvensizliğinden dolayı nüfusun yarısının sıkıntı çektiği, bunun "daha önce görülmemiş bir insani felakete" neden olabileceği bildirildi.

Libya'da insanların yaşadığı sağlık, ekonomik ve insani krizlerin büyümeye devam etmesinden ciddi endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Libyalıların insani sıkıntıları artıyor ve daha önce görülmemiş seviyelere ulaşıyor. Kötü yaşam, sağlık koşulları ve insani durumlardan sıkıntı çeken ve insani yardıma muhtaç olanların sayısı 3,5 milyona ulaştı. Bu da nüfusun yaklaşık yarısı anlamına geliyor. Bunların arasında 6 yıldır ülke genelinde evsiz yurtsuz kalan 391 bin 416 yerli göçmen de bulunuyor."

Açıklamada, bu sıkıntıların en önemli nedenlerinin, askeri gerginliğin tırmandırılması, şiddet olayları, güvenlik zafiyeti ve siyasi bölünmenin devam etmesi, siyasi krizin çözümünün gecikmesi, ekonomik kriz, sağlık sisteminin çökmesi, gıda, su ve ilaç eksikliği olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca tüm uluslararası kurumlara Libya'da sağlık ve insani açıdan acil ihtiyaçların karşılanması için destek verilmesi çağrısı yapıldı.

YORUMLAR 15
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi çıkarın içinizden huzur da bereket de mutluluk da otomatik gelsin. O cenabet ruhlularin ayak bastığı her yer de insanı kriz yaşanıyor
    Cevapla
  • murat king 6 yıl önce Şikayet Et
    beter olsunlar ulkene sahip cikmassan boyle olursun kaddafi zamaninda lux icinde yasiyordunuz size abd avrupa demokrasi getirdi alin demokrasi
    Cevapla
  • Yasar 6 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Rahat Battı diye bi tabir var onu kullanmak istiyorum. Sonrada abd almanya gibi ülkelerin oyununa gelmekte olan sözde tc vatandaşlarımı uyarıyorum aynısını ülkemizdede yapmak istiyorlar birlik olum devletimize sahip çıkalım hükümetler değişecekse biz değiştirelim gezi vari olaylar bizi sevdikleri için kışkırtılmıyor son pişmanlık fayda etmiyor. İşte ırak libya mısır suriye filistin örnek sıraya Ülkemizide sokmak isliyorlar. Lütfen kardeş olduğumuzu unutmayalım.
    Cevapla
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi yi sokak ortasında linç edenler size gıda ve her türlü ihtiyacınızı karşılarlar ülkeyi ne hale getirdiniz dünyada borcu olmayan tek ülkelerdendi şimdi petrolu gazı kim içiyor size Kaddafi yi linçettirenler şimdide birbirinizi linç edin durun
    Cevapla
  • şahintürk 6 yıl önce Şikayet Et
    terör örgütü amerika pkk dan daha tehlikeli bir terör ülkesi nereye ayak bassa iflah olmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler