Dünya tedirgin! 27 Temmuz kritik gün olabilir

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Kuzey Kore'nin çok yakın zamanda hatta Kore Savaşı’nın bittiği 27 Temmuz'da bile füze denemesi yapabileceğini söyledi.

Dünya tedirgin! 27 Temmuz kritik gün olabilir
Dünya tedirgin! 27 Temmuz kritik gün olabilir
GİRİŞ 27.07.2017 13:15 GÜNCELLEME 27.07.2017 13:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avustralya Yayın Kurumuna konuşan Bakan Bishop, Kuzey Kore'nin yakın zamanda füze denemesi yapacağı yönünde bilgiler aldıklarını belirterek, bu denemelerin Kore Savaşı’nın bitiş yıldönümü 27 Temmuz’da yapılabileceğini ifade etti.

Kim Jong Un yönetiminin orta ve uzun menzilli nükleer silahlara sahip olmasının sadece bölge için değil, dünya için de tehdit olduğuna dikkati çeken Bishop, "Tehditleri çok ciddiye alıyoruz ve bu yüzden Kore yarımadasında barış ve istikrarın sağlanması için benzer fikirdeki ülkelerle birlikte çalışıyoruz" dedi.

Bishop, Kuzey Kore'nin en büyük maddi destekçisinin Çin olduğuna işaret ederek, Çin'in bölgede daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

ABD'DE 27 TEMMUZ'A DİKKAT ÇEKTİ

ABD Savunma Bakanlığı’ndan ismi açıklanmayan bir yetkili Kuzey Kore’nin Kusong bölgesinde balistik füze ekipmanlarını taşıyan araçların varlığının gözlemlendiğini açıkladı.

Yetkililer, bu ekipmanların görülmesinden sonra 6 gün içinde füze denemesinin yapılabileceğine işaret etti. Kuzey Kore’nin 27 Temmuz’da yeni balistik füze denemesi yapması, ülkede ulusal tatil olarak kutlanan ve Kore Savaşı’nın sonlandıran ateşkesin yıldönümüne rastlıyor. CNN geçen hafta da yine ABD yönetiminden kaynaklara dayandırarak, Pyongyang yönetiminin yeni bir kıtalararası balistik füze (ICBM) ya da orta menzilli balistik füze denemesi hazırlığında olduğunu duyurmuştu.

Kuzey Kore son büyük füze denemesini 4 Temmuz’da yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • murat alsag 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD komik aynı zamanda bir o kadar zalim bir hükümete sahip.Ne diyelim Allah tez zaman da yıksın.Ahiretleri de cabası.Esas olay o zam başlıcak.
    Cevapla
  • ali guner 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey korenin suçu yok başka ülkelerde niye var abd rusya çin Avrupa ülkelerinde yok böyle adalet yasak tüm ülkelere olmali lafla degil
    Cevapla
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    her devletin füze yapsin amerika hariç
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün