Barzani'ye bir tepki de onlardan geldi!

İslam İşbirliği Teşkilatı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararından derin endişe duyulduğunu bildirdi ve referandumun iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Barzani'ye bir tepki de onlardan geldi!
Barzani'ye bir tepki de onlardan geldi!
GİRİŞ 23.09.2017 11:02 GÜNCELLEME 23.09.2017 11:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum kararından derin endişe duyulduğunu bildirdi ve referandumun iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu'nun da katıldığı New York'ta düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Yıllık Eşgüdüm Toplantısı'nın ardından ortak bir açıklama yapıldı.

IKBY'nin 25 Eylül'de referandum yapma kararından derin endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, "IKBY'ye Irak anayasasına aykırı olduğu ve mevcut terörle mücadele çabalarını olumsuz etkilediği için referandumu iptal etmesi çağrısı yapıyoruz." ifadesine yer verildi.

Irak anayasasına bağlı kalınması ve saygı gösterilmesi, Irak'ın birlik, güvenlik, istikrar ve toprak bütünlüğünün korunması için mümkün olan tüm çabaların sarf edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, İİT'nin Irak'ta barış ve istikrar sağlanması için ulusal uzlaşı konferansı düzenlenmesi konusunda tüm taraflarla çalışmaya hazır olduğu ifade edildi.

.

YORUMLAR 8
  • heval 6 yıl önce Şikayet Et
    korkaklar topluluğu sisi gibi itlere ses çıkaramayan korkaklar kendilerini sirkelemeli.
    Cevapla
  • Efe 6 yıl önce Şikayet Et
    40 dan fazla müslüman ülke ama bi cacık olduğu yok. Kaç yıldır israille adam akıllı baş edemeyen suudlar 24 saatte katara ambargo uyguladı. İste size siyonizmin gücü. Osmanlıdan bağımsızlık isteyip abd ye bağımlı olmak... Tablo çok acı. Hemde osmanlının adil düzenine rağmen abdnin onca tehdit ve haracına rağzımı oldunuz şimdi. Çekin cezanızı
    Cevapla
  • Ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Islam adı ile başlıyor devamı new york da ! Birşey yanlış gidiyor ama ne ? Gavurları dost edinmeyin diye okumuyormusunuz ? Bizi mi kandırıyorsunuz ?
    Cevapla
  • Turkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    referandumu ilk destek Israil sonra Italia ve Yuanandan geldi.Islam birligi olmasin diye Bati (bilerek) Islam birligini Arap birligi ile karistiriyor
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok onemli bir kurulus olmasina ragmen etkili degil kurulusa mali destek ve etki alanini ab gibi nato gibi genisletilmesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!