ABD'den çağrı! Silah satmayın

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara karşı 'etnik temizlik' uyguladığını belirterek, Myanmar ordusuna silah sağlayan ülkelere çağrı yaptı.

GİRİŞ 29.09.2017 03:56 GÜNCELLEME 29.09.2017 13:45
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara karşı "etnik temizlik" uyguladığını belirterek, Myanmar ordusuna silah sağlayan ülkelere "silah satışını askıya alın" çağrısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi, 7 ülkenin talebi üzerine Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik devam eden şiddet olaylarını açık oturumda görüşmek için toplandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BMGK üyesi ülkeleri Arakan'daki durum hakkında bilgilendirdi.

ABD'DEN "SİLAH SATIŞI ASKIYA ALINSIN" ÇAĞRISI

Konseyde konuşan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara karşı "etnik temizlik" yaptığını söyledi.

Haley, "Bu konseyde iyi niyetli diplomatik sözler çoktan söylendi ve artık zamanı geçti. Myanmar ordusunda suç işleyen, nefreti körükleyenlere karşı harekete geçmeliyiz, suç işleyenler görevinden alınmalı ve yargılanmalı. Myanmar ordusuna silah sağlayan ülkeler silah satışlarını askıya almalı." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 59
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Uydur kaydır ikiz kuleler masalıyla Irak ve Afganistan işgali ? Hani Saddamda kimyasal silah vardı ? Dönemin Genelkurmay başkanı POWEL bile özür diledi utancından insan içine çıkamıyor. KILAVUZUMUZ KUR'AN VE BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır ...
    Cevapla
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce bir avuç genci budistlere saldırtan Amerikalı ce Suudi şirketler oldu. Amaçları Arakan denizindeki doğalgaz sahaların çöreklenmekti. Sonrada barış getireceğiz bahanesiyle tıpkı Libyada, Irak ve Suriyede yaptıkıkları gibi oraya asker göndereceklerdi. Ama Çini unuttular. Çin oyunu bozdu, şimdide alçak Amerika silah satmayın diyor. Asıl sen karıştırdın oraları. Tavşana kaç tazıya tut.
    Cevapla
  • hakan utku 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika diyor ki: siz satmayın biz satarız
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    yalandan mesaj, israil cayir cayir satiyor iste.
    Cevapla
  • MEMO 6 yıl önce Şikayet Et
    kendileri satmak istiyorlar. Pazara tek başlarına hakim olmak için. pazarlama stratejisi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!