ABD Dışişlerinden Arakan açıklaması! Şok olduk

Arakanlıların kaldığı kampları ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Simon Henshaw, gördüklerini 'şok ediciydi' sözleriyle tanımladı.

ABD Dışişlerinden Arakan açıklaması! Şok olduk
ABD Dışişlerinden Arakan açıklaması! Şok olduk
GİRİŞ 08.11.2017 04:34 GÜNCELLEME 08.11.2017 04:38
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

29 Ekim ile 4 Kasım tarihlerinde Myanmar ve Bangladeş'te bulunan Henshaw, Dışişleri Bakanlığının günlük basın toplantısına katılarak gözlemlerini paylaştı.

GÖRDÜKLERİMİZ ŞOK EDİCİYDİ

Henshaw, "Kamplarda gördüklerimiz şok ediciydi. Mülteci krizi inanılmaz bir seviyede. 25 Ağustos tarihinden beri evlerini terketmek zorunda kalan insanların sayısı 600 binden fazla. Kamplarda durum çok zor. İnsanlar çok zorluk çekiyor." dedi.

 

Kamplarda Arakan halkıyla da konuşma fırsatı bulduklarını kaydeden Henshaw, "Birçok mülteci gözyaşları içerisinde köylerinin nasıl yandığını, akrabalarının gözleri önünde nasıl öldürüldüğünü bize anlattılar." diye konuştu.

Henshaw, Myanmar'da hükümet yetkilileri ve Arakan toplumundan liderlerle görüştüklerini belirterek, Myanmar hükümetine "yerel halkı korumaları ve insan hakları ihlalleri konusunda soruşturma yapmaları" çağrısında bulunduklarını söyledi.

YORUMLAR 32
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiletler mudahile yapmalı ve mıyanmarı ikiye bölmeli müslümanların olduğu bölgenin bağımsızlığı tanınmalı.
    Cevapla
  • gurbet 6 yıl önce Şikayet Et
    kendileri bakkaldan bir seylere parayi yetmeyince muslumanlara lanet yagdiriyorlar,halbuki musluman sadece buyudugu yetistigi topraklara sahipleniyiorlar
    Cevapla
  • Hüseyin Cesur 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dile getiriken dikkate almıyordunuz, hatta Türkiye de ki temsilciniz gibi çalışan bazı adı bizden gazete ve TV ler oradaki müslümanları suçluyordu. Avrupanın insanlıktan nasibini almamış insan hakları savunucusu ülkeleri görüşme teklifine red diyerek gündeme gelmesine bile rıza göstermemişlerdi. Ne deseneiz boş. artık maskeniz düştü.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    uzun zamandır olan olay halının altına sığmayacak kadar büyünce ancak o at gözlüklerinizle görebiliyorsunuz demek işin vahameti çok büyülk.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Myanmar hükümetinden sorumlular hakkında soruşturma istenmesi olaya ne kadar laubali baktıklarının bariz göstergesi. Myanmar hükümeti zaten katliamı yapan taraf neyi kimi sorulturacak? BM soruşturup yaptırım uygulamalı ama kime derdinin anlatacaksın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak