Rusya'dan ABD'ye çok sert suçlama!

Rusya Savunma Bakanlığı, yeni görüntüler yayınlayıp ABD'nin Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın 'üzerini fiili bir şekilde örttüğünü' iddia etti.

GİRİŞ 14.11.2017 15:33 GÜNCELLEME 14.11.2017 17:18
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hafta sonu Suriye'deki iç savaşın bitmesi için ortak deklarasyon yayınlayan Rusya ve ABD arasındaki balayı, yalnızca üç gün sürdü. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, ABD’nin yaptırım uygulayarak Moskova’yı rakip olarak değil, düşman olarak gördüğünü ifade ettiğini söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin son on yıllardaki en kötü seviyeye gerilediğini belirten Medvedev, Washington’dan gelecek yeni yaptırımlara hazır olduklarını da ifade etti.

Rusya’dan ABD’ye 'DAEŞ’e destek' suçlaması

Rusya Savunma Bakanlığı, yeni yaptığı açıklamada ABD’nin teröre karşı tavrını yerden yere vurdu. Rusya, ABD’nin Ortadoğu’da terörle savaşır gibi yaptığını öne sürdü.

Washington’un Suriye’de DAEŞ’e ‘gizli destek’ verdiğini iddia eden Moskova, terör örgütünün son kalesi olan Suriye'nin Ebu Kemal kasabasına düzenlenen operasyonun bunu gösterdiğini belirtti.

Bakanlık, ABD güçlerinin Ebu Kemal’da Rus bombardımanına engel olmaya çalıştığını da ifade etti.

Ekim ayında yüzlerce DEAŞ'lı terörist, ABD ve PKK/PYD ile anlaşarak örgütün 'fiili başkenti' Rakka'yı konvoylar halinde terk etmişti. BBC'nin yeni yayımladığı görüntülerde, DEAŞ'lı teröristlerin ABD ile PKK/PYD koruması altında şehri terk ettiği görüldü. 

Rusya'nın Suriye'deki birliklerinin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, terör örgütü PKK/YPG'nin DEAŞ'ın çatışmadan Rakka'dan çekilmesi için örgüt liderleriyle anlaştığını ve dünya kamuoyunun yanıltılması için şiddetli çatışmalar çıktığı yönünde haberler yapıldığını belirtmişti.

YORUMLAR 20
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarla Ingilizler bir oldu abd ye yuruyor
    Cevapla
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bir an evvel petrole bağımlı olmaktan kurtulmamız lazım. Böylece ABD ve Rusya bize herhangi bir yaptırım yapamazlar. Yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve kendi öz kaynaklarımızla elektrik üretmemiz lazım. Otomotivde de elektrikliye geçtik mi bağımlılığımız biter.
    Cevapla
  • arhavix 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilinen bi şey isbatlanmış . DAEŞ kuran büyüten eline silah veren ABD dir Bu bahane ile istediği yerleri işgal etmektedir. Ve hiç bir hukuki tarafı yoktur.
    Cevapla
  • alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    abd türkiyeyi sucluyordu.. ruslar ortaya cikardı
    Cevapla
  • aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    orta doğuyu kan gölüne çeviren işit israilde bomba patlatmıyorsa daha neresi ıspatlanacak bal gibi amerikanın çetesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!