BM'den Hariri açıklaması!

BM, Lübnan Başbakanı Hariri'nin istifadan sonra Suudi Arabistan'dan ülkesine dönmüş olmamasından endişe duyulduğunu bildirdi. Açıklamada, Hariri'yle ilgili 'bilgimiz yok' denildi.

BM'den Hariri açıklaması!
BM'den Hariri açıklaması!
GİRİŞ 14.11.2017 22:00 GÜNCELLEME 15.11.2017 11:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Hariri'nin durumu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

"ENDİŞELİYİZ, DURUMA AÇIKLIK GETİRİN"

Dujarric, "Bu durumdan ve Lübnan'da bulunmamasından endişe duyuyoruz. Duruma açıklık getirildiğini görmek istiyoruz." dedi.

 

LÜBNAN: HARİRİ ZORLA İSTİFA ETTİRİLDİ VE EV HAPSİNDE TUTULUYOR

Lübnan'da bazı siyasetçiler ve basın kuruluşları, Hariri'nin zorla istifa ettirildiğini ve Riyad'da ev hapsinde tutulduğunu iddia ediyor.

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" belirten Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" kaydetmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hariri'nin istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Hariri, Riyad'dan katıldığı bir televizyon programında, "ülkesine yakında döneceğini ve istifası ile ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğini" söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hariri kaybolmuş beni iran vuracak babamı da iran vurdu diyordu belki de vurmuşlardır.
    Cevapla
  • Ali Er 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hriri dnenen adam ne biçim adamdır, yapma bebek mi, yoksa dünün çocuğu mu, yahut maşa mı ? Bu kadar HÖDÜK veya emirkulu bir zavallı nasıl BAŞAKAN yapılmış.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    senin ne işle bilgin varki göstermli,k büro bm
    Cevapla
  • ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah en iyisini bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir