Küresel ısınmanın acı fotoğrafı!

Açlıktan ölmek üzere olan bir kutup ayısının görüntüleri, küresel ısınmanın gerçek yüzünü gösteriyor.

Küresel ısınmanın acı fotoğrafı!
Küresel ısınmanın acı fotoğrafı!
GİRİŞ 09.12.2017 15:58 GÜNCELLEME 09.12.2017 15:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fotoğraflarda, oldukça zayıflamış olduğu görülen bir kutup ayısı, buzla kaplı olması gereken bir yerde, çöp kutularının içinde yiyecek arıyor.

National Geographic fotoğrafçısı Paul Nicklen, küresel ısınmanın en şiddetli yaşandığı yerlerden biri olan Kanada’nın Baffin Adası’nda açlıktan ölmek üzere olan bir kutup ayısını görüntüledi.

Deniz buzullarının dramatik bir şekilde azaldığı bölgede, şu anda buz ve karla kaplı olması gereken adanın kuraklaştığı, kutup ayısının ise yiyecek bulmak için çöpleri karıştırdığı gözleniyor.

 

 

Kutup ayıları, doğal yaşam alanlarında buz tabakalarını kırıp, balık ve foklarla besleniyor.

Nicklen, hayvanın son anlarını filme alırken ekibiyle birlikte gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. Kutup ayısının ölümüne neden müdahale etmediği sorulduğunda ise şu yanıtı verdi:

“Eğer, kutup ayısının ölümüne yiyecek vererek ya da daha başka bir şekilde müdahale etseydim, süreci yalnızca biraz daha uzatacak ve Kanada’nın yasalarına aykırı davranmış olacaktım. Bunun yerine insanlarda farkındalık yaratmak için, hayvanın yavaş ve acılı ölümünü görüntüleyerek sosyal medyada paylaştım. İklim değişikliğinin neye sebep olduğunun görsel kanıtını oluşturdum.”

YORUMLAR 7
  • Nur 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanadının kurallarına aykiriymis. Vicdansız merhametsizler
    Cevapla
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Fazla söze değil düşünmeye okumaya hesaba kitaba ihtiyacımız var "nasıl zararsız veya daha az zararla geçiniriz diye o ayının sorumlusu hepimiziz, hiç mi arabamız yok ya da kullanmıyoruz belki de en bilineni bu daha neler yapıyoruz neler... Rum Suresi 41. ayette Allah bildirmiş bize, - İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara tattırıyor...(Biz nasıl mı hissediyoruz hani aşırı bir şekilde yazın yanıyoruz kışın donuyoruz ya çocukluk zamanımız ile bir karşılaştıralım isterseniz hatırlayıverelim)
    Cevapla
  • ElliSekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Dengesizler asıl hayvan sizsiniz o ayı yı ölüme terk ederek , yarın mahşerde ayı hakkını alacak sizden hiç şüpheniz olmasın
    Cevapla
  • birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir insanlık, sen yine fotografini çek farkındalığını oluştur, sonra da hayvana yiyecek birşeyler ver yine. ölümünü seyretmiş ve ağlamış ne güzel.
    Cevapla
  • sefa7 6 yıl önce Şikayet Et
    videoyu daha dramatik yapmak için seyretmişler ölmesini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı