Putin'in Lazkiye ziyaretinde dikkat çeken ayrıntı!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ankara öncesi Suriye'deki Rus askeri üssüne yaptığı sürpriz ziyarette çarpıcı bir görüntü ortaya çıktı.

GİRİŞ 11.12.2017 17:26 GÜNCELLEME 11.12.2017 17:29
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı/ Haber 7

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır ve Türkiye ziyaretlerinin öncesinde Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Lazkiye'deki Himeymim üssünde Putin'i karşılamak üzere gelenler arasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed de vardı. Ancak Putin önce kurmaylarıyla görüştü. Beşar Esed'in bir süre Putin'in Rus komutanlarla yaptığı görüşmeyi beklediği görüldü. 



ESED'İN PUTİN'E YAKLAŞMASINA İZİN VERMEDİLER

O sırada arka planda kalan Esed, Putin'in konuşmasının bitmesini bekledi. Daha sonra Putin tören alanına doğru yürüdü. Beşar Esed de Putin'in arkasından yürümeye başladı. İşte o anda Rus komutanlardan biri Esed'i kolundan tuttu. Beşar Esed'in Putin'e yaklaşmasına izin vermedi. Esed ancak Putin'in tören alanındaki kabullerini ve brifingleri tamamladıktan sonra ise Rusya lideriyle görüşme fırsatı bulabildi.



TAHA DAĞLI'DAN ÇARPICI ANALİZ

"Ankara temasları öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'nü ziyaretinde, Rusya Savunma Bakanlığına Rus askerlerinin Suriye'den çekilmesi yönünde talimat verdi. Putin, Suriye’de siyasi sürece 7. Asta görüşmesi ile start vermişti. Soçi’deki Troyka toplantısında da bunu ilan etti. Putin’in ikinci aşamada ise, İran’dan da bölgedeki paramiliter güçlerini çekmesini isteyecektir. Aslı önemli süreç ondan sonra başlayacaktır.

Zorda kalan İsrail olacaktır

İran’ın Suriye’ye sahasından Hizbullah’ı Lübnan’a geri çekmesi durumunda zorda kalan İsrail olacaktır. İsrail tarihinde ilk kez sadece Hizbullah ile giriştiği savaş sonrasında geri çekilmişti. Hizbullah’ın evine geri dönmesi ile birlikte Rusya’nın İsrail ve Kudüs meselesinde politik anlamda ciddi söz sahibi ön görmek lazım. Bu kapsamda Rusya’nın bölgeden askerleri çekmesinin sadece Suriye değil bölge dengeleri ile ilgili olduğu açık. Ancak Ruslar eskiden olduğu gibi iki büyük üssü kalıcı olacak. Putin, Ankara’da görüşmeler yaparken bir sonraki adresi Mısır... Mısır yönetimi ise DAEŞ’in Sina’daki pozisyonundan oldukça rahatsız. Rusya ise Mısır’da üs kurma eğiliminde Kahire yönetimi Putin’in bu talebini karşılarsa Rusya Ortadoğu’nun batısında ve Doğu Akdeniz’de büyük bir güç haline dönüşecek."

YORUMLAR 39
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    kucaklaşıp sarılırkenki görüntüsünü görmediniz herhalde !
    Cevapla
  • Halid bin Velid 6 yıl önce Şikayet Et
    Fitne yapmadan ortalığı karıştırmadan ilk önce kurmayları ile görüştür. Sahada olup bitenleri gerçek kaynağından almak istedi. Fitneci karıştırandan değil
    Cevapla
  • Avşar 6 yıl önce Şikayet Et
    haysiyetsiz
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkesinin anahtarını teslim etmiş daha ne rezil olcak ama buna sebep olan amerikadır. islam resmen saldırı altında.
    Cevapla
  • Müslüm 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu sürecin sonunda Türkiyenin mutlu olacağını düşünmüyorum, rusyanın bu bölgede güçlenmesi hayırlı değildir. Bizimde çok çok güçlenmemiz gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular