ABD'den Avrupa ülkesine şok!

ABD'nin, Sırbistan Genelkurmay Başkanı Ljubisa Dikovic'in vize başvurusunu reddettiği ortaya çıktı.

ABD'den Avrupa ülkesine şok!
ABD'den Avrupa ülkesine şok!
GİRİŞ 11.01.2018 21:48 GÜNCELLEME 11.01.2018 21:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Geçen ekim ayında ABD'de düzenlenen "Radikal Örgütlerle Mücadele" konulu genelkurmay başkanları toplantısına katılması planlanan Dikovic'in vize başvurusu, ABD'nin Belgrad'daki Büyükelçiliğince reddedildi.

SIRBİSTAN SAVUNMA BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Red nedeniyle ilgili büyükelçilikten bir açıklama yapılmazken, Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin, Dikovic'in vize başvurusunun reddedilmesine "anlam veremediğini" ifade etti.

Vulin, Dikovic'in Sırbistan Ordusu'nun gurur duyduğu cesur ve onurlu bir subay olduğunu vurgulayarak, hayatı boyunca yaşadığı hiçbir şeyin, vize alamamasına sebep olamayacağını savundu.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERE KÖTÜ YANSIYOR

ABD Büyükelçiliğinin Dikovic'e karşı tutumuna Sırbistan Ordusu'nda da anlam verilemediğini kaydeden Vulin, bu tür kararların iki ülke arasındaki askeri ilişkilere kötü yansıdığını ve iş birliğine katkı sağlamadığını kaydetti.

Savunma Bakanlığı da ABD tarafından red nedeniyle ilgili resmi açıklama beklediklerini ifade ederken, Dikovic'in daha önce birçok kez ABD vizesi aldığı hatırlatıldı.

Kosova'da 1998-1999 yıllarında yaşanan savaşta görev aldığı bilinen ve ülkedeki bazı sivil toplum kuruluşlarınca burada savaş suçu işlemekle itham edilen Dikovic, bu savaşa katılan hiçbir Sırp komutanın ne bir savaş suçu işlediğini ne de böyle bir emir verdiğini savundu.

Dikovic, vize başvurusunun reddedilmesine ilişkin açıklama yapmadı.

YORUMLAR 12
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis sayesinde şeytan amerika yeniden100 yıllık plan yapmak zorunda kaldı. Ama bence planlarını 5 er yıllık yapsa daha iyi olur. Zira amerikaya 100 yıllık bir ömür biçmek hayal olur.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    gitmesin kimse Amerika’ya çok mu önemli
    Cevapla
  • Tarihçi Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye o günün şartlarından dolayı zarureten NATO'ya girmiştir,artık nato ve abd ülkemiz için dost degil apaçık bir şekilde tehdit olmaya başlamıştır,derhal NATO'dan çıkalım abd'yide incirlikten çıkaralım kovalım defolup gitsinler.
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsunuz kardeş. Türkiye'ye yaklaştığı için Sırbistan cezalandırılıyor galiba.
    Cevapla
  • Kayıboyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle, yoksa Amerika savaş suçlularını sever hele söz konusu müslümanlar olunca daha çok sever. Çünkü kendisi de müslüman katili ve katliamcıdır.
    Cevapla
  • dahayokmu? 6 yıl önce Şikayet Et
    sırbıstanla ilişkilerimizi geliştirmek için adım attık sırbistan abd den vize başvurusu alamadı , katarla yakınlaştık körfez ülkeleri terörle suçladı ,iranla rusyayla orta doğu için adım attık iranı içerden karıştırdılar rusyanın üssünü ihalarla vurup aramızı bozmak istediler.Sırada sudan var sanırım Allah korusun dikkat edin bu adımların hepsi bize yönelik atılıyor uyanın artık yerli ve milli olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?