ABD'li sözcüden Afrin açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauer, Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatı hakkında yazılı açıklama yaptı.

ABD'li sözcüden Afrin açıklaması
ABD'li sözcüden Afrin açıklaması
GİRİŞ 21.01.2018 21:19 GÜNCELLEME 21.01.2018 21:19
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığından, "Suriye'nin kuzeybatısındaki durum hakkında, özellikle de şu anda tırmanan kavgayla yüz yüze kalan sivillerin durumu hakkında çok endişeliyiz." açıklamasında bulunuldu

AA'nın haberine göre, Nauer, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un dün telefonla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmeleri yaptığını anımsattı.

"SİVİLLERİN DURUMU HAKKINDA ÇOK ENDİŞELİYİZ"

"Suriye'nin kuzeybatısındaki durum hakkında, özellikle de şu anda tırmanan kavgayla yüz yüze kalan sivillerin durumu hakkında çok endişeliyiz." ifadesini kullanan Nauert, şunları kaydetti:

"NATO müttefikimiz ve DEAŞ'a karşı kritik partnerimiz olan Türkiye'nin haklı güvenlik kaygılarını desteklemeye devam ediyoruz fakat sınırlama yapması, askeri operasyonunu kısıtlaması ve sivillerin ölümüne karşı dikkatli olması çağrısını yapıyoruz. Bütün taraflara, merkez hedef olan DEAŞ'a yönelmesi çağrısını yapıyoruz. Büyük ülkeler Suriye halkına barışçıl bir istikrar sağmak için birlikte çalışmalıdır."

YORUMLAR 54
  • EKOLL 6 yıl önce Şikayet Et
    Bire kefere Suriye halkı için timsah gözyaşı dökmenize gerek yok. Onlar bizim kardeşimiz zira onlar da müslüman. Ancak sen önce kanlarını akittiğin milyonlarca müslümanın hesabını ver. Unutma bu hesap bir gün mutlaka sorulacak.
    Cevapla
  • Yusuf Çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde sizin bu piskolojik hastalığınızdan endişeliyiz. sanırım ha kaçırdınız keçileri yada berkide çoktan kaçmıştırlar. Eee REİS böyle yapar adamı.
    Cevapla
  • asaf 6 yıl önce Şikayet Et
    Irakta sivil yok Afganistan da sivil yok. Bir tek burda var anlasilan
    Cevapla
  • siirt li 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde senden endişeliyiz abd
    Cevapla
  • Aziz Altıntaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Siviller konusunda abd kendileri bilinçli vurup pardon demeleri bana inandırıcı gelmiyor ama nedense bize akıl verebiliyorlar biraz daha zaman kazanmak başka bir şey değil yalan söylemek onlar için mübah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu