Rusya'dan ABD'ye Suriye resti!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, Suriye'nin güneyinde yer alan El Tanf'taki güçlerini derhal çekmesi gerektiğini söyledi.

Rusya'dan ABD'ye Suriye resti!
Rusya'dan ABD'ye Suriye resti!
GİRİŞ 19.02.2018 10:52 GÜNCELLEME 19.02.2018 14:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Lavrov, ABD’nin Suriye’deki eylemlerinin ülkeyi bölmeye yönelik olduğunu ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmak için Kürtleri kullandığını söyledi.

Lavrov açıklamalarına şöyle devam etti: "Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik adımları endişeyle takip ediyoruz. Bunun nedeni ABD’nin sahada, özellikle de Fırat’ın doğusu ile Suriye’nin Irak- Türkiye sınırı arasındaki bölgedeki uygulamaya başladığı planları. Bana kalırsa ABD’li partnerlerimizin, Suriye’deki amaçlarının yalnızca IŞİD’le mücadele etmek ve ülkenin bütünlüğünü korumak olduğuna yönelik ifadelerinin net adımlarla doğrulanması gerekiyor. ABD’yi bir kez daha ateşle oynamamaya ve günümüz politikasının mevcut durumunun yarattığı ani ihtiyaçlar doğrultusunda değil Kürtler de dahil, tüm Suriye, Irak ve diğer bölge ülkelerinin halklarının uzun vadeli çıkarlarına dayalı adımlar atmaya çağırıyorum.”

'AFRİN’DE YAŞANANLARA, ABD’NİN ADIMLARI SEBEP OLDU'

ABD’nin Suriye’de provokatif adımlar attığını vurgulayan Lavrov “Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmaya çalışıp PYD’yi de bu doğrultuda hareket edecek şekilde etkilediler, bu da Türkiye ile ilişkilerin daha da gerilmesine neden oldu. Afrin’de olanları biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

DERHAL ÇEK!

 

Lavrov, ABD'nin, Suriye'nin güneyinde yer alan El Tanf'taki güçlerini derhal buradan çekmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 16
  • ŞEHZADE. 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakın bu bölgede ilk söz hakkı Türkiyenindir.Tarihten doğan bir haktır bu.Şimdi Rusya eğer Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istiyorsa Birlikte Abd ye iyi bir tuzak kurup onu bölgede alt etmeliler.Abd Türkiyeye ve Rusyaya defalarca sahtekarlık ve içi boş vaatler vererek alay etmedimi.Şimdi birlik olup Bu işin aynısını Abd ye yapmalılar.Türkiye Bölgedeki haklarına kavuşmalı.Rusyada bu bölgede Türkiye ile birlikte Güçlü bir ittifak sağlamalı.Bu bölgede asla başka projeler üreten uzak ülkelere fırsat verilmemeli.Rusya ve Türkiye bu fırsatı çok iyi kullanmalı.Gelecek için iki ülkenin çok büyük yararınadır.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Putin ve Lavrov çok haklı abd burdan çıkmalı
    Cevapla
  • a.v 6 yıl önce Şikayet Et
    putin çok akıllı stratejiyi iyi bilen biri
    Cevapla
  • kadim 6 yıl önce Şikayet Et
    bu çekmezsen ben karışmam mesajı oluyor
    Cevapla
  • miso 6 yıl önce Şikayet Et
    Demedi deme İbrahim ortalık fena karışacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?