İran'dan ABD'ye Suriye uyarısı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Mike Pompeo'nun ABD Dışişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından, Suriye'ye olası bir operasyonu kast ederek ABD'nin "aptalca" bir şey yapmamasını söyledi.

İran'dan ABD'ye Suriye uyarısı
İran'dan ABD'ye Suriye uyarısı
GİRİŞ 15.03.2018 12:30 GÜNCELLEME 15.03.2018 14:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haber7-Elif Erdiş

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi’nin açıklamaları, Rex Tillerson’ın ABD Dışişleri Bakanılığı görevinden alınmasının ardından geldi. Kasımi, Beyaz Saray’a Suriye’de daha müdahaleci bir yaklaşım sergilemeden önce dikkatlice düşünmeye davet etti.

 

 

Esed rejimine saldırı başlatılacağının işareti

ABD eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD dış politikasında Trump hükümetindeki diğer görevlilere nazaran daha az atak olarak görülüyordu ve görevden alınmasından sonra bazı dış politika uzmanları Beyaz Saray’ın Suriye hükümet güçlerine karşı yeni bir askeri eylem başlatma hazırlığında olduğunu öne sürdü.

Uzmanlara göre Trump’ın Tillerson'ın yerine eski CIA Direktörü Mike Pompeo’yu göreve getirmesi, ABD dış politikasının daha saldırgan bir yönde seyredeceğinin göstergesi. Pompeo, Rusya, İran ve Kuzey Kore hakkında sert görüşlere sahip.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • çok ta tın 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne Abd'yi seviyorum ne de İran'ın dönek ve kalleş üst yönetimini.Her ikisi de anca ülke karıştırsın ve Müslüman kanı döksün.
    Cevapla
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    farketmez. kimler boy ölçüsü aldırmadı ki...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar