90 derece açıyla 15 dakika mahsur kaldılar

Avustralya'da Gold Coast isimli eğlence parkında bir hız treni tam tepedeyken durdu. İçindeki 6 kişi dakikalarca 90 derece açıda mahsur kaldı.

90 derece açıyla 15 dakika mahsur kaldılar
90 derece açıyla 15 dakika mahsur kaldılar
GİRİŞ 22.03.2018 14:41 GÜNCELLEME 23.03.2018 07:52

Avustralya’nın Queensland eyaletinde bulunan Gold Coast gerilim dolu 15 dakikaya sahne oldu. Pasifik Okyanusu’na uzanan sahil şeridiyle turistlerin uğrak noktası olan Gold Coast’ta hizmet veren eğlence merkezi ülke gündemine oturdu. Bunun sebebi ise Dreamworld isimli eğlence merkezindeki BuzzSaw isimli hız treni.

Türkçesi Testere anlamına gelen hız treni 90 derecelik tırmanışları ve saatte 150 kilometre hıza ulaşarak dünya kamuoyunun bildiği bir eğlence aracıydı. Fakat tamamen bilgisayar sistemiyle çalışan BuzzSaw bugün bir hata sonucu kendi kendine kapandı. Böylelikle tren üzerinde bulunan 6 ziyaretçi 90 derecelik yüksekliği tırmanırken mahsur kaldı. Yapılan kontroller sırasında bilgisayar sisteminde bir sıkıntı yaşandığı belirtilirken, yolcular 15 dakika sonra aşağı indirildi.

 

 

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken ziyaretçilerin sağlık kontrolünden geçirildiği ve durumlarının iyi olduğu açıklandı. Dreamworld tarafından yapılan açıklamada, “Bütün sistemlerimiz bilgisayarlarla çalışıyor ve böylelikle tamamen güvenli bir atmosferde eğlence deneyimi sunuyorlar. Güvenlik sensörü zaman zaman ziyaretçilerin aşırı hareketleri ya da hava şartları dolayısıyla araçları durdurabiliyor” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar