Atina'nın "kiralık fırkateyn" yalanı!

Yunan hükümeti, finansal kiralama yolu ile (leasing) Fransa’dan 2 adet FREMM tipi fırkateyn alınması konusunda kendisini yalanladı.

Atina'nın "kiralık fırkateyn" yalanı!
Atina'nın "kiralık fırkateyn" yalanı!
GİRİŞ 24.04.2018 17:01 GÜNCELLEME 24.04.2018 17:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Fotis Kuvelis, geçen hafta bir televizyonda, iki fırkateynin kiralanması için Başbakan Çipras ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında anlaşma sağlandığını ve sözkonusu savaş gemilerinin yaz mevsiminde Yunan Deniz Kuvvetleri’ne teslim edileceğini açıklamıştı. Kuvelis, 2 fırkateynin silahları ile birlikte kiralanacağını belirtmişti.

‘YUNANİSTAN’A KİRALAYACAK FIRKATEYNLERİMİZ YOK’

 

 

Ancak, Franız medyasında yer alan haberler Atina’da kafaları karıştırdı. Haber sitesi ‘La Tribune’, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly’nin, Yunanistan’a kiralayacak fırkateynleri bulunmadığını ayrıca herhangi bir anlaşma da sağlanmadığını söylediğini yazdı. Bunun üzerine Yunan ana muhalefet partisi Yaeni Demokrasi, Hükümete “Fırkateynler geliyor mu, gelmiyor mu, açıklayın” diye sordu. Hükümet Sözcüsü Dimitri Canakoupols da buna karşılık, “Çeşitli projeler var inceliyoruz. Anlaşma olursa açıklayacağız” dedi.

YORUMLAR 6
  • Eski adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekonnomileri duzelir kariyerleri zor cunku kirada.
    Cevapla
  • Erk 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan esasen ekonomik krizden vede bu krizden ötürü Almanya hegomonyasına girmekten kurtulmak adına; Batı Trakya (Selanik dahil) ve Oniki Adayı ücreti mukabilinde Türkiye'ye satarak kurtulabilir! Kaldı ki bunun başka da örnekleri vardır örneğin; Sovyetler Birliği vaktiyle Alaska'yı ABD'ye satmıştır. Hal böyle iken Yunanistan'ın değil Fırkateyn kiralamak (kiralık fırkateyn şayet var ise!) mevcut askeri personelinin maaşlarını ödeyemez vaziyettedir. Dolaysıyla bu tür hayal mahsulü ve inandırıcılıktan haberler gerçekler ile bağdaşmamaktadır.
    Cevapla
  • Çipras 6 yıl önce Şikayet Et
    Fırkateyn vermeseler bile biz yüzeris yüzmeyi çok severiz
    Cevapla
  • Levrok 6 yıl önce Şikayet Et
    gelin biz size kiralayalim :)
    Cevapla
  • Kamil Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzelde bu kiralamanın kaskosunu kim yapacak. Yarın yunanlılar bu fırkateyinlerle şımarırda sağa sola sataşıp birilerini kızdırırsa sonrada bu fırkateyinler batarsa kiraya veren şirket zararını nereden tazmin edecek.
    Cevapla
  • sippi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kamil,fırkateyn orduların deniz kuvvetlerine aittir.Ne şirketinden bahsediyorsun sen?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular