Erdoğan karşıtı Fransız'dan itiraf: Olağanüstü!

Erdoğan karşıtı Fransız profesör Alexandre del Valle, yakın zamanda Türkiye, Erdoğan ve Atatürk hakkında söyledikleriyle dikkat çekiyor. Del Valle'nin şiddetli Türk ve İslam düşmanlığıyla tanınan Fransız milletvekili ve etkin kimselerce takip edildiği de görülüyor.

Erdoğan karşıtı Fransız'dan itiraf: Olağanüstü!
Erdoğan karşıtı Fransız'dan itiraf: Olağanüstü!
GİRİŞ 06.05.2018 18:14 GÜNCELLEME 06.05.2018 18:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye ve İslam üzerine araştırma ve yazıp çizdikleriyle tanınan Fransız profesör ve yazar Alexandre del Valle, yakın zamanda Türkiye, Erdoğan ve Atatürk hakkında söyledikleriyle dikkat çekiyor.

Del Valle'nin şiddetli Türk ve İslam düşmanlığıyla tanınan Fransız milletvekili ve etkin kimselerce takip edildiği de görülüyor.

 

 

''TÜRKİYE İRAN'DAN DA İSLAMLAŞTI''

Nisan sonunda verdiği bir röportajda Alexandre del Valle, ''Türkiye'ye gittiğinizde kırsal kesiminde sizde bıraktığı etki, İran’dan çok daha İslamlaşmış bir ülkede olduğunuzdur. İslamcı bir rejim olan İran’da biz, gençlik içinde İslam'dan kopmaya talepler hissediyoruz. Türkiye'de ise tam aksi. Ülkenin batısında, İstanbul ve İzmir'de bazı Kemalist kuvvetler var, ama bugün Türkiye'nin çoğu 'yeni burjuva elitler' tarafından karelere ayrılıyor, meşhur Anadolu kaplanları ki bunlar hem Türk ekonomik başarısının, ki bu başarının itirafı takdir edilmesi gerekir, hem de İslamlaşmasının anahtar katılımcılarıdır… Erdoğan'ın başarısının sırrı budur'' ifadeleriyle bir tespitini paylaştı. 

''ERDOĞAN TÜRK İNSANININ HAYAT STANDARDINI OLAĞANÜSTÜ GELİŞTİRDİ… OSMANLI OLMAK İSTİYORLAR''

Sözlerine devam eden yazar şu enteresan tespit ve görüşlerini paylaştı: 

''(Erdoğan) iktidara geldiğinden beri, bilhassa da en fakir bölgelerde Türk insanının yaşam standardını neredeyse 10 kat artırdı. Hayat standardında bu olağanüstü bir gelişmedir, Atatürk'ten beri görülmedi. Böylece, 15 yılda refahı geri getiren bir adamın çifte başarısını kaydediyor ve aynı zamanda milli gururun yapısıyla oynuyor, zira biz Türkiye'nin incitilmiş hisseden bir ülke olduğunu bilmek zorundayız. Çünkü o oldukça devasa, büyük bir ülke.

Ama birçok Türk insanı için, (bir zaman) olduğu ile kıyasa göre o çok küçük bir ülke, Türkiye 1923'te Arap ve Ortadoğu toprakları ile Balkanlardaki eski Türk topraklarının kaybı üzerine kurulduğu için. Türkiye kendisini müttefik güçlerin Osmanlı İmparatorluğunu çiğnediği ve çok daha büyük olabileceği halde bugün bildiğimiz sadece bu ülkenin varlığını temin ettiği zaman olan Sevr ve 1.Dünya Savaşı ile dağıtılmış bir ülke olarak görüyor.

Ve Erdoğan da Türklere 'Balkanlar, Kıbrıs, Yunanistan ve Arap ülkelerini hakimiyet altına aldığımız vakit sizlere neo-Osmanlı gururunuzu geri getireceğim' diyor.''

YORUMLAR 23
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah akil versin, Buna bile mahane bulan var, yahu bir Kabul edin turkiye coplukten, amerikan in asmasindan koptu ve bir dunya gucu oldu, yahu ne kadar korler var, erdogan I sevemeseniz bile, dogru yu soyleyin, atalarimiz osmanliar, dogru lar di, bu ne karisik insan var, erdogan olamasin gagur yonetsin, yahu Adamlar Avrupa da ellerinden gelse domuz yedirecekler, Gercek yasanmis bir Olay. Gozunuzu acin
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    korkun ulan Fransız frenkleri. ulan yemediğiniz nane kalmadı İslam coğrafyasında. her tür sömürü sizde. yüz ikiyüz yıl önce ekonomik olarak sömürdüğünüz İslam coğrafyasını şimdi sosyal ve kültürel olarak sonuna kadar sömürmenin derdindesiniz. bu millet uyandı artık, ne ekonomik ne de kültürel olarak sömeremiyeceksiniz. tam bağımsız bir ülke küllerinden yeniden şahlanıyor, çok yakında bunu da göreceksiniz.
    Cevapla
  • acun 5 yıl önce Şikayet Et
    ne etseler boş. artık OSMANLININ TORUNLARI OLMAYA ADAYIZ.. ne kadar chp hdp istemesede OLACAK İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Fazla abartmamak lazım elin gövuru önce yükseklere kaldırır sonra da hiç beklemediğin anda boşluğa bırakıverir
    Cevapla
  • Cemşit 5 yıl önce Şikayet Et
    Yükseklere kaldırdığı yoktur... Şikayet ediyor dostlarına.
    Cevapla
  • Ert68 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün gelecek yine bir cihan devleti kuracağız bu bizim genimizde var osmanlıdan daha güçlü olacak siz o zaman kaçacak yer bulamayacaksınız türkler büyük dirilişin sancısını çekiyor reisle yeniden cihan devleti olacağız inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı