Irak'ta seçim krizi büyüyor!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY), elektronik seçim sisteminde hile yapılıp hacklendiğini iddia eden siyasi parti sayısı artmaya başladı.

Irak'ta seçim krizi büyüyor!
Irak'ta seçim krizi büyüyor!
GİRİŞ 13.05.2018 03:06 GÜNCELLEME 13.05.2018 03:27
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi IKBY’de faaliyet gösteren 4 siyasi parti bugün yapılan seçim sonuçlarının iptal edilmesi ve yeni bir seçimin yapılmasını istedi. 

Demokrasi ve Adalet için Koalisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, seçmenlerin oyuyla tehlikeli bir oynama yapıldığı uyarısında bulunularak, kendilerini tercih edenlerin oylarına sahip çıkması çağrısı yapıldı.

"ÇOK TUHAF, ŞÜPHELİ RAKAMLAR..."

 

 

Açıklamada şöyle denildi:

"Seçimin ilk sonuçlarına ilişkin çok tuhaf şüpheli rakamlar açıklanıyor. Seçim sürecinde yaptığımız gözlemler sonucu, açıklanan rakamlar doğru değil ve oy sayısıyla oynanıyor. Elektronik sisteme göre açıklanacak sonuçları reddediyoruz. Seçmenlerimizin oylarını korumak için elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek, gerekli yasal yollara başvuracağız. Sahte seçim sonuçlarını kabul etmiyoruz."

"ELLE SAYILMAZSA, SONUÇLARI TANIMAYACAĞIZ"

Yekgirtu'dan yapılan yazılı açıklamada ise sandıklardan çıkan ilk sonuçlara göre seçimlere hile karıştırıldığı belirtilerek, oyların elektronik sisteme göre değil daha önce olduğu gibi elle sayılamasını, aksi takdirde sonuçların tanımayacaklarını duyurdu.

Irak seçimlerine katılım oranı %44.52

Irak Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği, bugün ülkede yapılan genel seçime katılım oranı %44.52 olduğunu ve seçimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığını açıkladı. 
Irak Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği Başkanı Riyaz el-Bedran yaptığı basın toplantısında seçimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığının altını çizerek “Seçimlerin başarılı bir şekilde geçmesinden dolayı Irak halkını kutlamak istiyorum. Genel ve özel seçimlere katılım oranı %44.52. 24 milyondan fazla seçmenin 10 milyonu oyunu kullandı” dedi. Açıklanan katılım oranının kesin olmadığını belirten el-Bedran, bazı seçim merkezlerinin sandıkları henüz ulaşmadığını belirtti. 

Seçimlere hile katıldığı iddialarını yalanlayan el-Bedran “Seçimlere hile ve sahte yapıldığı iddiaları asılsızdır bazı tarafların ortalığı karıştırma girişimleridir. Herkesi sonuçlara saygı duymaya davet ediyoruz” dedi. 

YORUMLAR 14
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizinde derdiniz kürtlerdir
    Cevapla
  • kemal suda batmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    hile hemde daniskası
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Abdnin istediği yönde gidiyor seçim
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kört yönetimi her türlü sahtekarligin daniskasini Biliyorlar gariban halk karinlarini doyuramiyorlar
    Cevapla
  • korkma 5 yıl önce Şikayet Et
    desene abd 1 ırak 0
    Cevapla
  • Devres 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Enperyalist Irak halki siz basibosmusunuz sanki kuklalar Aganiz emir verdimi size?
    Cevapla
  • cavus 5 yıl önce Şikayet Et
    Irak halki siz Enperyalist sömügesindesiniz ne secimi Enperyalist usaklari diz cökenler 2000 Irak Iskalinde:
    Cevapla
  • beterolun 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Enperyalist usaklari Irak halki Irak iskalinde Enperyalislere diz cökenler Enperyalist bayragini öpen Iraklilar beter olun alin size Enperyalist Demokrasizi!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı