İsrail ile Avrupa ülkesi arasında büyükelçi krizi

Gazze sınırındaki katliamda öldürülenleri "terörist" olarak nitelendiren İsrail'in Brüksel Büyükelçisi Simona Frankel, Belçika-İsrail ilişkilerini germeye devam ediyor.

İsrail ile Avrupa ülkesi arasında büyükelçi krizi
İsrail ile Avrupa ülkesi arasında büyükelçi krizi
GİRİŞ 17.05.2018 17:08 GÜNCELLEME 17.05.2018 17:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail'in Brüksel Büyükelçisi Simona Frankel, İsrail askerlerinin Gazze'deki katliama ilişkin tartışmalı açıklamaları sonucu Belçika Dışişleri Bakanlığına çağrılmasının ardından sözünün arkasında durduğunu belirterek ikili ilişkileri germeye devam ediyor.

Belçika ulusal basınında yer alan haberlere göre, Gazze sınırında, aralarında çocuk ve bebeklerin de bulunduğu sivilleri "terörist" olarak nitelendiren Frankel, sözünün arkasında durduğunu açıkladı.

İsrailli büyükelçinin "Her insanın ölümünden dolayı üzüntü duyuyorum, sınırda hayatını kaybeden 55 teröristin ölümünden bile." şeklindeki tartışmalı ifadesi ülke genelinde büyük tepki toplamıştı.

Belçika Başbakanı Charles Michel, bu ifade karşısında şoka girdiğini ifade etmiş ve bunun kabul edilemez olduğunu söylemişti.

Belçika'nın iktidar ve muhalafet partileri de benzer şekilde tepki göstererek Frankel'in Dışişleri Bakanlığına çağrılmasını istemişti. Bunun üzerine Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, İsrail büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak ülkesinin Gazze sınırındaki katliama ilişkin tutumunu netleştirmiş ve açıklama talep etmişti.

Belçika'nın ardından Lüksemburg'a da akredite olan Frankel, Lüksemburg Dışişleri Bakanlığına da çağrılmıştı.

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli öldürülmüş, en az 3 bin kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR 6
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Göreşet'ten dünyaya bakış: Ya şu israilli yöneticiler hep aynı tip kati suratlı mı yoksa koltuklarına geçinde katil moduna mı giriyorlar?
    Cevapla
  • TERÖRİST-KATİLLER 5 yıl önce Şikayet Et
    MASUM FİLİSTİNLİLERE TERÖRİST DİYORLAR, KENDİLERİYLE KARIŞTIRMIŞLAR. BU İSRAİL KUZU İLE KURDU KARIŞTIRIYOR, BUNAMIŞ. Allah seni ve sen gibileri Azrail ile karşılaştırsın !!!
    Cevapla
  • alaskamkuzey 5 yıl önce Şikayet Et
    Hitler buyuk adam .ölmeden bunlari tam halledseydin dünyanın başına bela olmazlardı
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    itrail den daha iyi terörist mi var abd bir itrail iki dünyanin VIRUSU dur bu iki kansiz soysuz devlet olmasa sanirim dünya cok daha güzel olucak
    Cevapla
  • memo 5 yıl önce Şikayet Et
    cenabi Allah dan sizi helak etmesini diliyorum
    Cevapla
  • mvlt 5 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bodrum'da ormanı yakan sanığın cezası belli oldu
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi