İsrail basınından gündeme oturacak Türkiye iddiası

İsrail merkezli Haaretz gazetesi, İsrail'in Türkiye'ye yapılması planlanan F-35 teslimatı nedeniyle endişeli olduğunu ve Türkiye'ye F-35'lerin kapasitesini yükseltecek teknolojinin verilmesini engellemek için ABD'li yetkililerle görüştüğünü yazdı.

GİRİŞ 28.05.2018 09:46 GÜNCELLEME 28.05.2018 09:47
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Haaretz'e konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail'in F-35'lere sahip tek Ortadoğu ülkesi olmayı hedeflediğini ve bu nedenle Türkiye'ye gönderilecek F-35'ler konusunda ABD ile yakın temas halinde olduğunu bildirdi.

Yetkili, F-35'e ilişkin detayların diğer ülkelere sızmasından ve İsrail ordusunun bölgesel rekabetleri nedeniyle F-35'lerin kapasitesinin yükseltilmesi konusunun Türkiye ile paylaşılmasının önüne geçmek istediklerini aktardı.

 

YAKINDAN TAKİP EDİYOR

ABD ve İsrail arasında söz konusu görüşmelerin merkezinde F-35'lerin kapasitesinin yükseltilmesine ilişkin teknoloji transferi bulunuyor. İsrail, ABD ile görüşmeleri resmi olarak reddetse de Türkiye'ye gönderilecek F-35'lerin teslimatı konusunu yakından takip ettiği biliniyor.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yetkililer, Türkiye'nin F-35'lerin üretimine yatırım yapan az sayıda ülkeden biri olmasına nedeniyle Türkiye'ye 100 F-35'in teslimatının önüne geçmenin oldukça güç söylüyor. 

TÜRKİYE 'KARŞILIK VERİRİZ' DEMİŞTİ!

ABD ve Türkiye arasında hâlihazırda F-35'lerin teslimatı konusunda pürüzler bulunuyor. ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen ve Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satışının askıya alınmasını da içeren tasarıyla ilgili Türkiye'den sert bir açıklama gelmişti. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD'nin F-35 savaş uçaklarının satışını askıya alması durumunda karşılık verileceğini söyledi.

Uçakların verilmesinin şartını, Rusya'dan S-400 savunma sisteminden vazgeçilmesi ve rahip Brunson'ın serbest bırakılmasına bağlayan Aksoy, ''Elmalarla armutları aynı sepete koymaya çalışıyorlar, bu doğru değil'' dedi.

YORUMLAR 81
  • TFX 5 yıl önce Şikayet Et
    milli savaş uçağımızı ve savunma sanayimizi yıldırım hızıyla geliştirmek FARZ olmuştur
    Cevapla
  • Dadaştan 5 yıl önce Şikayet Et
    Gece gündüz çalışalım yapalım şunu.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    salla gitsin
    Cevapla
  • Nail 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden yahudiye 100 uçak teslim edilmiş.Üretiminde bulunmadığı halde onun emrine amade.Alternatifler hemen değerlendirilmeli asıl düşmana kullanamayacağımiz silahları edinmenin manası yok.
    Cevapla
  • Yaptırım Şart 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye verilmeyen uçak İsrail'e çoktan verilmiş vay arkadaş be!! Derhal su 35 uçaklarını almalıyız ayrıca İncirlik kapatılmalı...yani karşılık veremezsek hep ezerler bizi !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?