Ortaklık sona erdi! 'Kürtlere silah vermeye gerek yok'

Kanada'nın 3 yıldan fazla bir süredir Irak'ta Peşmergelerle yürüttüğü askeri ortaklığın resmen sona erdiği açıklandı.

Ortaklık sona erdi! 'Kürtlere silah vermeye gerek yok'
Ortaklık sona erdi! 'Kürtlere silah vermeye gerek yok'
GİRİŞ 12.06.2018 07:35 GÜNCELLEME 12.06.2018 07:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kanada Genelkurmay Başkanı General Jonathan Vance, gazetecilere  yaptığı açıklamada, geçen sonbaharda Irak ordusu ile Peşmergeler arasında yaşanan  çatışma üzerine tüm askeri yardımların askıya alındığını söyledi.

General Vance, 3 yıldan fazla bir süredir Peşmergelerle çalışan  Kanadalı özel kuvvetler personelinin yürüttüğü ortaklığın da Musul'un terör  örgütü DEAŞ'tan kurtarılması nedeniyle resmen bittiğini doğruladı.

 

 

"SİLAH VERMEYE GEREK KALMADI"

Ayrıca Vance, yeni durum üzerine Kanada'nın Kürt güçlerini  silahlandırma planına devam etmesinin artık mümkün olmadığını ifade etti.

Federal hükümetin Irak'taki DEAŞ militanlarıyla savaşan Kürt güçlerine  milyonlarca dolar değerinde ağır silah vermesine gerek kalmadığını vurgulayan  Vance, "Bu planın nihai amacı, Irak ordusunun, Peşmergelerin ve koalisyon  güçlerinin Musul'u DEAŞ'ten geri almasına yardım etmesiydi. Bu amaca ulaşıldığına  göre, silahların Kürtlere aktarılmasına gerek kalmadı. Silahları göndermemiz bir  mecburiyetti, misyonun amacına ulaşması için bir zorunluluk meselesiydi ancak bu  durum ortadan kalktı." dedi.

Kanada hükümeti geçen yıl bölgedeki DEAŞ unsurlarının ortadan  kaldırılması misyonunun bir parçası olarak Peşmerge güçlerine tüfek, makineli  tüfek, bomba atar ve anti-tank füzeleri gibi ağır silahlar verileceğini  duyurmuştu.

AĞIR SİLAHLAR MONTREAL'DEKİ DEPOLARDA

Peşmergelere verilmesi planlanan ağır silahların, halen Montreal'deki  Kanada Silahlı Kuvvetleri tedarik deposunda muhafaza edildiği belirtildi.

Sevkiyatın, Kürtlerin Kuzey Irak'ta başlattığı sözde bağımsızlık  süreci üzerine durdurulduğu da ortaya çıktı.

Bu arada, Kanada ana muhalefet partisi Muhafazakarların lideri Andrew  Scheer, Peşmergeler için hazırlanan silahların Ukrayna’ya verilmesi önerisinde  bulundu. Scheer 9,5 milyon dolar değerinde olduğunu ifade ettiği silah ve  teçhizatın depolarda tozlanması yerine bir an önce Ukrayna'ya gönderilmesini  istedi.

YORUMLAR 21
  • şaban 5 yıl önce Şikayet Et
    biz de yedik avet
    Cevapla
  • Almanya 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeterince ıraka yerleştiler yönetim ellerinde.. Bunlarıda yeterince kullandılar artık gerekleri kalmadı. Bir işede yaramayacakları belli..
    Cevapla
  • Boş ver 5 yıl önce Şikayet Et
    Yinede biz kapıları kapalı tutalım, yaptıkları referandumu yiyip içsinler, tekatil yerine israil bayraklarına bürünsünler.
    Cevapla
  • gercekler1299 5 yıl önce Şikayet Et
    dogru karar
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptın ya kanada sana da yaptırım uygularlar görürüz yakın zamanda
    Cevapla
  • Kan Ada 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanada demek ingiltere desteklerini (şimdilik) çekiyor demek, işi kalmadı işe yaramaz demek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı