Trump'ın tehditleri sonrası sinyali verdi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesini yeni yaptırımlarla tehdit etmesinin "sonuçları" olacağını ve ülkesinin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı(IAEA) ile işbirliğini azaltabileceğini söyledi.

Trump'ın tehditleri sonrası sinyali verdi!
Trump'ın tehditleri sonrası sinyali verdi!
GİRİŞ 05.07.2018 10:11 GÜNCELLEME 05.07.2018 10:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IRNA ajansının haberine göre dün Viyana'da Birleşmiş Milletler'in nükleer denetim organı olan IAEA'nın başkanı Yukio Amano ile görüşen Ruhani, "İran'ın nükleer faaliyetleri her zaman barış amaçlı olmuştur ancak IAEA ile hangi düzeyde işbirliği yapacağına karar verecek olan da İran'ın kendisidir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı "İran'ın IAEA ile işbirliği düzeyinde değişiklik olursa bunun sorumluluğu bu yeni durumu yaratanlardadır." dedi. 

 

 

Ruhani Tahran'ın, ABD'nin petrol satışlarını engelleme tehditlerine direneceğini daha önce söylemişti. 

İran Devrim Muhafızları örgütünün komutanlarından İsmail Kovsari dün yaptığı açıklamada, ABD'den düşmanca adımlar gelirse İran'ın Basra Körfezi'nden ham petrol çıkışını durduracağını söyledi. "İran'ın petrol ihracatını durdurmak istiyorlarsa biz de Hürmüz Boğazı'ndan geçen bütün petrol sevkiyatını durdururuz.

YORUMLAR 2
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne bu ya hemen hemen her kes aynı şeyi söyleyip duruyor. İrandan sonra sıra Türkeyedeymiş miş. Ne bu ya??? Türkiye ne yaptı ki? İranın yaptığı haydutluğu hayatta hiç bir ülke yapmadı ve yapmaz da zaten. İran uluslararası toplum tarafından en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. İran halkı bu rejim tarafından esir alınmış. İran da yeni devrim çok yakın gözüküyor
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    yakinda oklari turkiyeye cevirmek icin iranlilar turkiyeye gelir. veya yardim amacli turkiye mazlumlarin yaninda her daim biliniyir irana bir jez daha sahip cikmamiz lazim irandan sonra sira turkiyede!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı