Trump'tan Ruhani'ye tehdit: Dikkat et

ABD Başkanı Donald Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye yönelik, "Bir daha asla ABD'yi tehdit etme yoksa tarihte daha önce çok az kişinin gördüğü sonuçlara katlanırsın" ifadesini kullandı.

Trump'tan Ruhani'ye tehdit: Dikkat et
Trump'tan Ruhani'ye tehdit: Dikkat et
GİRİŞ 23.07.2018 06:51 GÜNCELLEME 23.07.2018 09:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ruhani'nin, başkent Tahran'da ülkesinin büyükelçileri ve misyon temsilcilerine hitap ettiği konuşmada Trump yönetiminin İran'ın petrol ihracatını engelleme çabalarını eleştirirken kullandığı "İran'la barış, barışların anası; savaş, savaşların anasıdır" sözüne Trump'tan yanıt geldi.

Twitter hesabı üzerinden "İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye" başlığı ile yaptığı paylaşımda Trump şu ifadelere yer verdi: "Bir daha asla ABD'yi tehdit etme yoksa tarihte çok az kişinin gördüğü sonuçlara katlanırsın. Artık şiddet ve ölüme dair kaçık ifadelerinizi sineye çekecek bir ülke değiliz. Dikkat et."

 

 

RUHANİ'NİN AÇIKLAMALARI

Ruhani İran halkının, ülke güvenliği ve çıkarları aleyhine kışkırtmalara boyun eğmeyeceğini dile getirmiş ve Trump'ı "yalancı bir zorba" olarak nitelendirmişti. İran'ın stratejik derinliğinin doğudan Hint alt kıtası, batıdan Akdeniz, güneyde Kızıldeniz'e ve kuzeyde Kafkasya'ya uzandığını söyleyen Ruhani, "Siyasetten biraz anlayan kişi, İran'ın petrol ihracatını engelleyeceğiz demez. Birçok boğaz var. Hürmüz Boğazı bunlardan sadece biridir. İran'la barış, barışların anası; savaş, savaşların anasıdır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • pyd 5 yıl önce Şikayet Et
    ırakta yeni oyunlar tezgahlanıyor. ışid ırak ve suriyenin yerli halkı. ışidi yok edip ırak ve suriyeyi tamamen ele geçirmeye çalışıyorlar. bunun içinde pyd pkk yı kullanıyorlar. pyd ırakın yarısını ele geçirmek üzere. her yerde ışide ve ırak hükümetine saldırılar var. bu saldırıları gizli servisler organize ediyor, kazanan hep pyd. aslında pyd abdnin piyonu. asıl güç pyd değil.
    Cevapla
  • Osman KAYA 5 yıl önce Şikayet Et
    Tehdit gibi değil, tehditin ta kendisi.
    Cevapla
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav bırakın danışıklı dövüşü
    Cevapla
  • habib akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    .....ey bire kefere kendinizi yoksa yeryüzünün güç yetirilemez bir gücü iddiasındasından vaz geçin. tarihin derinliklerinde sizlergibi nice tiranlar vardı ama şimdi hiç birisinin esamesi yok.nemrutu yok eden bir sinekti.calutu yok eden bir sapan taşı idi firavunu kızıl denizin suyu idi.sen eniyisi tarihçi bilginlerinden bilgilenmeye bak.bu gidişte sonunuzu çabuk getireceksiniz.zannetmeyinki bu dünya başı boş bırakılmışta bizde bunu idare ediyoruz fehmine kapılmayın.tarihin çöplüyünde sizede yer bulunacaktır.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    bunların savaşacaklarına bunların gerçekten düşman olduğuna inanan saf kaldı mı bu ülke de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe