ABD, BAE'yi desteklemeyince şikayetçi oldular

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Amerika'daki Büyükelçisi; ülkesinin Amerika'nın BAE'nin Yemen'in batı sahilindeki savaş konusundaki destek talebini kabul etmemesi nedeniyle bu ülkeden şikayetçi olduğunu belirtti.

ABD, BAE'yi desteklemeyince şikayetçi oldular
ABD, BAE'yi desteklemeyince şikayetçi oldular
GİRİŞ 25.07.2018 09:27 GÜNCELLEME 25.07.2018 09:27

BAE'nin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Atibe yaptığı açıklamada; ülkesinin Amerika'dan, batı sahilinde BAE'yi destekleme taleplerini kabul etmemesi nedeniyle razı olmadığını söyledi.

Yusuf el-Atibe daha sonra; Amerika iki tutum sergileyemez ve dünyadaki konumunu ortaya koymalıdır, bize katılmak istiyor mu istemiyor mu? Amerikalı bir yetkili bana halklarının Batı Asya'da daha fazla faaliyet gösterilmesine destek verilmesini kabul etmediğini söyledi. Böyle bir şey duyduğumuzda ve müttefiklerimizin destek verme niyetinin olmadığını gördüğümüzde kendimizi bu işi tek başına bitirmeye hazırlamalıyız, ifadelerini kullandı.

Yusuf el-Atibe daha önce de Amerikan kongresinin önde gelen üyelerine mektup göndererek, Washington'un Yemen'in batı sahilindeki operasyonu desteklemesini istemişti ancak güya BAE büyükelçisi istediği cevabı alamadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap