'Kırmızı çizgi aşılmayacak'

Rus Ortadoğu uzmanı Aleksandr Vavilov, Türkiye ve ABD arasında 3 farklı konuda ihtilaf yaşandığını belirterek, NATO'daki işbirliği nedeniyle taraflar kırmızı çizgiyi geçmeyeceğini ifade etti.

'Kırmızı çizgi aşılmayacak'
'Kırmızı çizgi aşılmayacak'
GİRİŞ 06.08.2018 18:15 GÜNCELLEME 06.08.2018 18:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Russia Today'e (RT) demeç veren Rusya Diplomasi Akademisi'nden Prof. Aleksandr Vavilov, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları kapsamında iki ülke arasındaki ihtilaflar hakkındaki görüşlerini anlattı.

İhtilafların 3 farklı konuda yaşandığına dikkat çeken Vavilov, "Birincisi, elbette Türkiye'nin Ortadoğu'da lider rol oynama arzusu. Ankara, konumunu güçlendirmek için bunu istiyor. İkincisi, ABD'nin Kürt politikası. ABD'nin Kürtleri Suriye'nin kuzeyindeki konumunu güçlendirmek için kullanmak istemesi, Ankara'da büyük rahatsızlık yaratıyor. Üçüncüsü de, Türkiye'nin silah konusunda büyük bir özgürlük istemesi. Türkiye, en modern ve verimli sistem olan S-400'leri almak istiyor. ABD'liler ise bundan rahatsızlık duyuyor ve yaptırım tehdidinde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Vavilov'a göre bu ihtilafların belirli sınırları var ve taraflar, NATO'daki işbirliğini göz önünde bulundurarak kırmızı çizgiyi aşmayacak.

Rus uzman sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, NATO'nun ABD'deki öncü müttefiklerinden biri durumunda. Türk ordusu, NATO'nun en büyük ikinci ordusu. Dolayısıyla Türk askeri, öngörülemez bu bölgede NATO'nun genel çabaları açısından ciddi bir paya sahip. Dolayısıyla, iki ülke arasında temel olarak sözlü bir çatışma yaşanıyor."

YORUMLAR 6
  • selam 5 yıl önce Şikayet Et
    üreteçeksin
    Cevapla
  • Aleyküm Selam 5 yıl önce Şikayet Et
    Domates biber patlıcan....bakın ecnebinin üretiği mal gram-fiyatına kaç kasa/kamyon domates satmamız gerek bir iphone illa alacaz diye.
    Cevapla
  • VVatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimin ne dediğine itibar etmeyiniz. Ekonomik saldırı beklenenden daha sert yapılıyor. Bu nedenle saldırganlığın ana karargahı israilin güvenliğini önceleyen Kürecik üssü - Azerbaycandaki radar vb. faaaliyetleri durdurulması/aksatılması yönünde somut adımlar atılması gerekiyor. Yapılan saldırıların bir bedelinin olacağını karşı taraf idrak etmeli. İsrailci-amerikancı iş çevrelerinin tüm mal varlıklarına el konulacağı korkusu verilmeli. Hadlerini çok aşıyorlar. Saldırganlıklarının karşılığında kararlılık görmeleri kaçınılmaz hale geliyor. Düşman "illa bedel ödetecem" diyorsa. Bize tüm ülke olarak düşmanın da zarar edeceği bir bedeli göğüslemek kalıyor.
    Cevapla
  • nadirtekin 5 yıl önce Şikayet Et
    sende avucunumu ovuşturuyorsun rus keferesi?
    Cevapla
  • sionist düşmanı 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ye özgürlük gelmeli.
    Cevapla
  • İnanan 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz doları bırakıp her ülkenin milli para ları ile alışveriş yapacağız diyince Amerika bize gizli savaş başlattı Aynısını Irak başta olmak üzere Libya Venezüella şimdide İran Yani doları bırakırsan Amerika düşmanı olursun Tek neden bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız