ABD'den nükleer bombardıman uçaklarıyla gözdağı!

ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı B-52 nükleer bombardıman uçaklarının, Ağustos başında tartışmalı Güney Çin Denizi bölgesinde 'eğitim görevi' yaptığı açıklandı.

ABD'den nükleer bombardıman uçaklarıyla gözdağı!
ABD'den nükleer bombardıman uçaklarıyla gözdağı!
GİRİŞ 07.08.2018 10:48 GÜNCELLEME 07.08.2018 10:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetleri Halkla İlişkiler Departmanı'nın yayınladığı fotoğraflı açıklamaya göre, Güney ve Doğu Çin denizlerinde iki B-52 bombardıman uçağının da katıldığı eğitim uçuşları yapıldı. 

Açıklamada, ABD Hint Pasifik'i Komutanlığı'nın (USINDOPACOM) 2004'ten bu yana "Sürekli Bombardıman Uçağı Varlığı" programı kapsamında bölgede B-52 uçakları bulundurduğu anımsatıldı. Ve nükleer bomba uçağı olarak bilinen B-52'lerin katıldığı eğitim uçuşlarının, uluslararası hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.

 

 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chuning, Haziran başında yaptığı açıklamada, Çin'in "Donanma ya da hava kuvvetlerinden korkmayacağını, aksine egemenliğinin ve istikrarının yanı sıra Güney Çin Denizi'nde barışı korumak konusunda daha kararlı davranacağını" ifade etmişti.

Güney Çin Denizi'ne kıyısı olan farklı ülkelerin üzerinde hak iddia ettiği adalarda ABD'nin askeri üsleri bulunuyor. Öte yandan, ABD ve Çin karşılıklı olarak birbirlerini bölgedeki askeri varlığını artırmakla suçluyor.

YORUMLAR 17
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın yerinde olayım abd diye bi devleti birakmam şu dünyada. Şu bi gerçekçi abd ye karşı zaman g3lir dünya birleşir . Haydut abd
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Sn ABD li etkili yetkilileri bu sekilde bir düzen olmaz. Yeni Baskaniniz olan bütün düzenleri dümdüz etti. Birini ucak göstererek, bize ucaklarimizi vermeyerek, birinin ptrollerini üstüne konarak, hele o sigimnaci cocuklarini anasindan babasindan ayirarak (Siginmacilari istemiyorsan anasi babasi cocugu hepsini geri gönder). Sizin ki büyük devlet degil kanun kitap yok resmen orman kanunu. Yada kurdun kuzuya suyumu niye bulandirdin hikayesi. Fakat iletisim öyle cogaldiki yaptiginiz her yamukta aciga düsüyorsunuz. Türkiye ABD krizini siz cikariyorsunuz, bizim diplomatlar düzeltmek icin ABD ye gidiyor. Bu yapilanlar büyüklük olmadigi gibi devlet gelenegi olmayan kabile bile degilsiniz.
    Cevapla
  • Çakır 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD fil süresi ni oku bir ebabil yeter
    Cevapla
  • bayrak 09 5 yıl önce Şikayet Et
    oraya haydutluk yapmak icin gitmistir.yoksa ne isi varmis orada .
    Cevapla
  • Altan 5 yıl önce Şikayet Et
    abede sen kim barisi kollamak kim yaa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!