AP'den Trump'ı çıldırtacak Türkiye çıkışı!

AP Türkiye Forumu, yayımladığı açıklamada, "AB, ABD'nin ulusal güvenlik gerekçelerini öne sürerek Türkiye'ye uyguladığı ilave verginin gayrimeşru ve DTÖ kurallarına aykırı olduğunu değerlendirmektedir" ifadesini kullandı.

AP'den Trump'ı çıldırtacak Türkiye çıkışı!
AP'den Trump'ı çıldırtacak Türkiye çıkışı!
GİRİŞ 14.08.2018 17:48 GÜNCELLEME 14.08.2018 17:48
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının gayrimeşru ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosundan (AP) 60 milletvekilinin üye olduğu Forum'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve ABD arasında derinleşen diplomatik gerginliğin endişeyle takip edildiği kaydedildi.

 

 

Açıklamada, "Avrupa Birliği (AB), ABD'nin ulusal güvenlik gerekçelerini öne sürerek, Türkiye'ye uyguladığı ilave verginin gayrimeşru ve DTÖ kurallarına aykırı olduğunu değerlendirmektedir" ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasının kimsenin çıkarına  olmadığı belirtilen açıklamada, "AB'nin en büyük ticari ortaklarından biri olan  demokratik Türkiye'nin ekonomik olarak müreffeh ve istikrarlı olması bizim de çıkarımızadır" vurgusu yapıldı.

Açıklamada, iki NATO müttefiki Türkiye ve ABD'nin sorunlarını çözmek  için yapıcı diplomatik girişimlere başvurması gerektiği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    reis rusya ve çin ekseninden vazgeçme,turkiye elimizden gidiyorun kuyruk acisi bunlar
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım bizim ekonomimizin iyi olması herkesin kârına ama sonuç olarak her türlü sahtekarlığı yapıyorlar bu açıklamalarla kimi kandırıyorlar onu anlamıyorum...
    Cevapla
  • Gonyali 5 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman türk dostu oldunuz, tabi gorgunuz simdi bu türkler kendileri yapar ve gardaş ülkere satar sonra asil giriz bize gelirdiye degilmi? yok abi reis elmaninda, yildizinda yerlisini yapacak onladiniz mi?
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    medyadan bildimize kadar orada bulunan diger askeri gücler TÜRK askeri olmadan güven icinde alisverise dahi gidemiyor yanlarinda TÜRK birlikleri oldugunda biliyorlarki TÜRK askerine saldiri olmuyor askerlerimiz bunu yapabilir disari cikimasi gerektiginde yanlarinda yabanci asker olmasina karsi cikar yanlarina almayi kabul etmez
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi NATO yu masaya yatirmadin en azindan ABD ile IITIFAK BITTI der incirlik in kapatilmasi konusu nu MECLISE tasir din en azindan by sari seytana karsi ABD icinde BÜYÜK savas a imza atardin zira ABD nin hic bir hatti buna askeri cia yada derin abd si de dahil ABD türkiye ittfakinin SON bulmasina onay vermez TÜRKIYE abd icin kaybedilmesi gereken en son MÜTTEFIK gerek asker saysi gerek itaat gerekse askeri yetenek acisindan abd bun u göze alamaz trump alsa o na karsi icerde savas baslatirlar ama ÜLKEMIZ yönetimi bunu göremicek kadar kör
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!