ABD ayaklandı! Trump'a karşı harekete geçtiler

ABD'de 300'den fazla medya kuruluşu, Başkan Donald Trump'ın medyaya yönelik saldırılarına karşı koymak amacıyla bir özgür basın kampanyası başlattı. Yerel basının başlattığı kınama hareketi dünya basınında da karşılık buldu.

ABD ayaklandı! Trump'a karşı harekete geçtiler
ABD ayaklandı! Trump'a karşı harekete geçtiler
GİRİŞ 16.08.2018 10:00 GÜNCELLEME 16.08.2018 10:02

ABD'de 300'den fazla haber kuruluşu, Başkan Donald Trump'ın saldırılarına karşı koymak amacıyla bir özgür basın kampanyası başlattı. Boston Globe gazetesinin medyaya yönelik saldırılara karşı #EnemyOfNone (kimsenin düşmanı değil) etiketiyle başlattığı kampanyaya İngiliz Guardian gazetesinden destek geldi.

KINAMA HAREKETİNİ BAŞLATTI

The New York Times, Chicago Sun Times, Philadelphia Inquirer ve Miami Herald gibi önemli gazetelerin yanı sıra birçok yerel ve küçük gazetede Trump'ın medya karşıtı sözlerine tepki gösteren baş yazılar yayınladı.

Trump medyada yer alan bazı haberleri "sahte haber" diye nitelemiş ve gazetecilere "halk düşmanı" diyerek saldırmıştı. Boston Globe'un başyazısında "yönetimin basına yönelik saldırılarının tehlikelerinden" bahsedildi ve diğer gazetelere de aynısını yapma çağrısında bulunuldu.

ABD'nin en çok satılan gazetelerinden biri olan The New York Times ise okurlarına, yaşadıkları yerlerdeki yerel gazetelere abone olma çağrısı yaptı. Gazete baş yazısında, "İyi işler yaptıklarını düşündüğünüzde onları övün, daha iyisini yapabileceklerini düşündüğünüzde onları eleştirin. Hepimiz bunun içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Post-Dispatch gazetesi, gazetecileri "vatanseverlerin en doğruları" olarak tanımlarken, Chicago Sun Times birçok Amerikalının Trump'ın saçmaladığının farkında olduğu görüşünü paylaştı. Trump'ın durmasını umduklarını belirten N.C Observer, "Nefesimizi tutmayacağız" ifadelerini kullandı.

DÜNYA BASINI DA DESTEK VERDİ

Birçok ulusal ve yerel gazeteyle birlikte İngiliz Guardian gazetesi de çağrıya yanıt verdiklerini duyurdu.

Guardian'ın başyazısında Trump'ın "basının yaptığı işin altını oymak, gayrımeşru kılmak ve hatta tehlikeye atmak için hesaplı ve tutarlı bir politikaya sahip gibi görünen ilk başkan olduğu" belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız