Hacca gidenler şok oldu! Mekke’de bir ilk

Japonya'da çok popüler olan kapsül oteller Suudi Arabistan'a geldi... Haber ajansı EPA, Mekke'de hizmete başlanacak kapsülleri resmen tanıttı. Hacı adayları istedikleri zaman 3 saat boyunca uyuyabilecek.

Hacca gidenler şok oldu! Mekke’de bir ilk
Hacca gidenler şok oldu! Mekke’de bir ilk
GİRİŞ 18.08.2018 15:34 GÜNCELLEME 18.08.2018 17:14
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Hac döneminde uluslararası kamuoyu Suudi Arabistan’daki ilginç bir yöntemi konuşuyor. 2 milyonu aşkın Müslümanın bölgeyi ziyaret etmesi beklenirken ülkenin batısındaki Mina’da yeni bir uygulama hayata geçirildi. Suudi Arabistan merkezli bir yardım kuruluşu olan Haji and Mutamer Gift Charitable Association, yorulan hacı adayları için kapsül odalar hazırladı.

18 ile 14 adet arasında değişen kapsül odalarda dileyen hacı adayları 3 saat uyuyabilecek. 3 metre uzunluğunda ve 1 metre yüksekliğinde olan kapsüllerde havalandırma, mat ve temiz çarşaflarla birlikte aydınlatılmış ayna bulunuyor.

 

 

Kapsüllerin Japonya’dan 1.114 dolara alındığı ifade edilirken, her ziyaretçinin ardından kapsülün temizleneceği açıklandı. Projeyi yöneten yetkililer, "Kapsülün kutsal mekanlarımızda ve Mekke’de çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Proje başarılı olursa bu kapsülleri kiralamayı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 33
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi ibadet etmenin yolu, bir miktar uyumaktan geçer.Japonya bir işe el atarsa en iyisini yapar.Onlar 20-30 yıldır japonyada zaten kullanılıyor.Özellikle son treni kaçıran japonlar bu tek kişilik odada sabahlıyor.Otele görede bayağı ucuz oluyor.Arabistanda çok tutacağını düşünüyorum.
    Cevapla
  • Celal acay 5 yıl önce Şikayet Et
    Kiralamaya ne gerekvar herşeyi ala biliyorsunda onumu alamıyorsun sen neyi düzgün yaparsın kafirler Allah sizi kahru perişan etsin ABD uşakları
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Şerefini abd ye satan ülke rahatça uyusun bakalım
    Cevapla
  • ibadullah 5 yıl önce Şikayet Et
    mescidde bedava kestirmek varken ne gerek var allah aşkına. Bi doğal olun yâhû?
    Cevapla
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    Hz Peygamber zamaninda böyle lüx hacilik yoktu.simdiki haci kardeslerimiz lüx icersinde haci oluyor.ALLAH Kabul etsin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! PKK'ya kötü haber
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma