ABD'ye sert gönderme: Bu bir savaş ilanıdır

İsrailli yorumcu Gideon Levy, son yazısında ABD’nin günahlarının dökümünü yaptı. Haaretz gazetesine yazan Levy, ABD’nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na (UNRWA) mali yardımları tamamen durdurma kararını bir savaş ilanı olarak değerlendirdi.

ABD'ye sert gönderme: Bu bir savaş ilanıdır
ABD'ye sert gönderme: Bu bir savaş ilanıdır
GİRİŞ 03.09.2018 17:14 GÜNCELLEME 03.09.2018 17:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump ve Yahudi damadı Jared Kushner’ın "bir anda ajansın düzgün çalışmadığını tespit ettiğini" söyleyen Levy, İsrail’de bile insanların, ABD’nin aşırıya kaçtığını düşündüğünü ifade etti. Levy, ABD’nin anlamsız savaşlara ve ülkelere yardımlarını ise kesmediğinin altını çizdi.

BİTMEYEN SAVAŞA MİLYARLAR HARCIYOR

 

 

İsrailli yorumcu, ABD’nin, önümüzdeki dönem için dünyanın en gelişmiş ordularından birine sahip olan İsrail’e 38 milyar dolarlık yardım yapacağını hatırlattı. Yazısında hiciv yapmayı ihmal etmeyen Levy, "Uluslararası kurumlar tarafından kabul edilen her karara uyan İsrail gerçekten bu korkunç yardımı hak ediyor" ifadelerini kullandı. ABD’nin Uluslararası Kalkınma Ajansı’na yaptığı yardımları da 200 milyon dolar kesintiye uğrattığını kaydeden Levy, Washington yönetiminin bunun yerine, iç savaşın sona ermediği Afganistan’a sadece bu yıl 46 milyar harcayacağını belirtti. Levy yazısını, "Irak’a ise, bugüne kadar gelmiş geçmiş en aptalca savaşlardan bir tanesinin ardından 13 milyar dolar harcayacak" şeklinde sürdürdü.

"UTANMASI KALMADI"

ABD’nin mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilere dolaylı olarak borçlu olduğunu belirten Levy, "ABD, İsrail işgalini finanse ediyor ve destekliyor. Ancak Filistinlilerin acılarına gerçek bir çözüm bulmak için asla bir parmağını bile kaldırmamıştır" ifadelerini kullandı. ABD’nin artık dürüst bir arabulucu gibi davranmak ya da ihtiyaç sahibi insanlarla ilgileniyormuş gibi yapmak istemediğini belirten Levy, yazısını "Yeni Amerika, utancını da kaybetti. Yazıklar olsun sana Amerika" sözleriyle tamamladı.

Pakistan’a yardımı da kesti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Pakistan’a terörle mücadele nedeniyle yapılan 300 milyon dolarlık (yaklaşık 2 milyar lira) yardımın iptal edildiğini duyurdu. Pakistan devlet radyosu Radio Pakistan’dan yapılan açıklamaya göre, yardım, Pakistan’ın terörle mücadelede yeterince başarılı olmadığı iddiasıyla kesildi. ABD bu yıl içinde Pakistan’dan yaptığı kesintilerin toplamı ise 800 milyon doları buldu. ABD Başkanı Donald Trump bu yıl içinde pekçok kez Pakistan’ı hedef almıştı. Kararın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun 5 Eylül’de yapacağı Pakistan ziyaretinden birkaç gün önce alınması dikkat çekti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    BAE, Mısır ve Ürdünün neden yardımların kesilmesine neden karşı çıktığı belli oldu.
    Cevapla
  • Gılgamış 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bir Yahudi israilde bunları yazıyorsa kuşkulanmak gerekir. Asıl amaç filistilileri destekleemek değil, amerikaya duyulan tepkiyi hafifletmek gibi geldi.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    tek tük te olsa yahudiler içinde insafı kalmış insanları görmek memnuniyet verici
    Cevapla
  • Ayazagalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadigim niye yardim etsin.bunu beklemek ne kadar surecek.
    Cevapla
  • adanali 5 yıl önce Şikayet Et
    ne iciriyolar la buna?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!