Türkiye de davet edilmişti... Kritik gelişme

Türkiye'nin de katılması için teklif gittiği, Rusya ile Çin’in birlikte gerçekleştirecekleri ve beş gün sürecek olan Vostok 2018 adlı büyük askeri tatbikat yarın Sibirya’da başlıyor. Putin'in bizzat katılarak denetleyeceği tatbikata NATO' dan da ilk yorum geldi.

Türkiye de davet edilmişti... Kritik gelişme
Türkiye de davet edilmişti... Kritik gelişme
GİRİŞ 10.09.2018 14:49 GÜNCELLEME 10.09.2018 15:23

300 bin Rus askeri ile 3 bin 200 Çin askerinin katılacağı Vostok 2018 adlı askeri tatbikat yarın Rusya’nın doğusunda başlayacak. 5 gün sürecek olan Vostok 2018 adlı askeri tatbikat, Sovyetler Birliği’nin 1981’de yaptığı Zapad-81 adlı askeri tatbikatla karşılaştırılıyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Vostok 2018’in ölçeğinin Zapad-81’den daha büyük olacağı açıklamasını yapmıştı. Tatbikata Rus kara, hava ve deniz kuvvetlerinden 300 bin asker katılacak.

 

 

NATO'DAN AÇIKLAMA

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, NATO'nun Vostok-2018 de dahil tüm Rus tatbikatlarını "yakından takip ettiğini" belirterek, "Vostok tatbikatı Rusya'nın büyük ölcekli çatışmaya odaklandığını gösteriyor. Bu da son dönemde gördüğümüz bir davranış biçimiyle uyuşuyor; Savunma bütçesi ve askeri varlığını artıran daha agresif bir Rusya." dedi.

TÜRKİYE'YE KATILMA TEKLİFİ GİTMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tahran dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Çin ile birlikte Sibirya'da yapacağı Vostok 2018 tatbikatına Türkiye'nin de davet edildiğini ve konuyu değerlendirdiklerini söylemişti.

PUTİN BİZZAT DENETLEYECEK KATILACAK

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de Sibirya’daki tatbikata katılacağını açıkladı.

Vostok 2018’e Çin’in yanı sıra Moğolistan ordusu da katılacak.

15 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Rusya, Çin ve Doğu Moğolistan sınırlarında gerçekleştirilecek tatbikatta Çin ordusuna ait 3 bin 200 asker, 900 silah, 30 uçak ve helikopter yer alacak.

Tatbikat 15 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek