Suriyelilere günde 100 bin ekmek yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’na ait Türkiye'de ve Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunan fırınlarından Suriyelilerin damat lezzetine uygun ekmek üretimi yapılıyor.

Suriyelilere günde 100 bin ekmek yardımı
Suriyelilere günde 100 bin ekmek yardımı
GİRİŞ 26.09.2018 09:24 GÜNCELLEME 26.09.2018 09:24
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İHH’nın Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi’nde 36 işçinin haftanın 6 günü çalıştığı ve el değmeden günde 100 bin adet ekmek üretimi yapılıyor. İHH Yurtdışı Fon Toplama ve Projeler Birim Sorumlusu Yusuf Tunç, Reyhanlı'daki fırından günde 100 bin ekmek üretimi yapıldığını ve ekmeklerin Suriyelilerin alıştığı, ağız ve damak tatlarına uygun olarak üretildiğini söyleyerek, "Ekmeklerin yüzde 90’ını Suriye tarafında, İdlib, Hama ve Lazkiye kırsalında bulunan kamplarda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, kalan yüzde 10’u ise burada hasta, yaralı ve yetim ailelere dağıtılıyor"  dedi.



TÜM FIRINLARDA GÜNLÜK 500 BİN EKMEK

Tunç, Reyhanlı’nın yanı sıra, sınırın diğer tarafındaki, İdlib, Hama ve Lazkiye kırsalında bulunan fırınlarla birlikte günlük 500 bin adet ekmek üretimi yapıldığını belirterek, 2018 yılı başından bugüne kadar tüm fırınlarda toplam 270 milyon ekmek üretildiğini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

YORUMLAR 20
  • Nankör millet 5 yıl önce Şikayet Et
    Halinize şükredin, suriyelilerin aldığı 3 kuruşu kıskanan karaktersiz insanlar yok olsun bu ülkeden..
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Rahim sizlerden razı olsun
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Haşr Suresi 9. Ayet/28. Cüz وَالَّذ۪ينَ تَبَوَّؤُ الدَّارَ وَالْا۪يمَانَ مِنْ قَبْلِهِمْ يُحِبُّونَ مَنْ هَاجَرَ اِلَيْهِمْ وَلَا يَجِدُونَ ف۪ي صُدُورِهِمْ حَاجَةً مِمَّٓا اُو۫تُوا وَيُؤْثِرُونَ عَلٰٓى اَنْفُسِهِمْ وَلَوْ كَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌۜ وَمَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِه۪ فَاُو۬لٰٓئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَۚ Onlardan önce bu yurda yerleşmiş ve gönülden inanmış olanlar, kendilerine göç edip gelenleri severler, onlara verilenlerden dolayı içlerinde bir rahatsızlık duymazlar; ihtiyaç içinde olsalar bile onları kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin bencilliğinden korunmayı başarırsa işte kurtuluşa erecekler onlardır
    Cevapla
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    Birazda bu millete yardım edin. Fiyatlar uçtu. Maaş yetmez oldu.
    Cevapla
  • Basit 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen bende suriyeliyim yallah vallah ahi ehlen sehlen, Rabbena ,rabbena ,hep bana ,hep bana ,dersen herșiyi bedavadan alirsin.
    Cevapla
  • 43... 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekmekleri devlet yapmıyor,İHH yapıyor,yani vatandaşın gönüllü şahsen yaptıkları bağışlarla oluyor,telefonla mesajla vs bağışlarla,yardım edenlerden Allah razi olsun İnşeAllah.Devletimizde tabiki birsürü yardım ediyor ama bu İHH nin yardımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!