Kremlin'den olay açıklama: Çatışma tırmanır

Kremlin, Ukrayna'daki sıkıyönetim kararının, Ukrayna'nın güneydoğusundaki bölgede çatışmanın tırmanmasına yol açabileceğini açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, alıkonulan 3 Ukrayna ordusu gemisinin mürettebatının akıbetine ise yargının karar vereceğini ve Kremlin'in bu konuda bir tutumu olmadığını söyledi.

Kremlin'den olay açıklama: Çatışma tırmanır
Kremlin'den olay açıklama: Çatışma tırmanır
GİRİŞ 27.11.2018 11:51 GÜNCELLEME 27.11.2018 12:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Pazar günü Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş gemileri karşı karşıya gelmiş, Rus karasularına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu. Ukrayna savaş gemilerine ateş açan Rus gemileri 6 Ukrayna askerinin yaralanmasına sebep olmuş ve iki ülke adeta savaşın eşiğine gelmişti.

 

 

Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Putin, "Ukrayna'da sıkıyönetim ilan edilmesinden ve ordularının savaşa hazır konuma getirilmesinden ötürü derin endişe duyuyoruz. Ukrayna'nın aceleci kararlar almasının önlenmesi için Almanya'nın Kiev yönetimini etkilemesini umuyoruz" demişti.

KREMLİN: SIKIYÖNETİM ÇATIŞMAYI TIRMANDIRIR

Kremlin'den kısa bir önce yapılan yeni açıklamada, Ukrayna'daki sıkıyönetim kararının ülkenin güneydoğusundaki bölgede çatışmanın tırmanmasına yol açabileceği belirtildi.

Alıkonulan 3 Ukrayna savaş gemisinin mürettebatının akıbeti hakkında da konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu konuda ki kararı yargının vereceğini ve Kremlin'in bu konuda bir tutumu olmadığını söyledi.

ALMANYA'DAN PEŞ PEŞE TEPKİLER: DERHAL SERBEST BIRAKIN

 

 

Bu gelişmeler yaşanırken peş peşe iki açıklamada Alman Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanından geldi.

Berlin Dış Politika Forumunda konuşan Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Ukrayna ile yaşanan krizde Rusya'nın gözaltına aldığı denizcileri derhal serbest bırakması gerektiğini söylerken, Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise konuşmasında, Rusya'nın uluslararası hukuka bağlı kalması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 3
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Putinim isini bilir ,esgiyalara asla sans vermez.
    Cevapla
  • söz 5 yıl önce Şikayet Et
    batıyı kendi silahı ile vuruyor. Bu iş yargının işi bizim bağlantımız yok..... :)
    Cevapla
  • Tugberk Ekinci 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana Rusya bunlar seni küçük düşürmek istediler ama. Sen izin vermedin.Tabi bunun arkasındaki güç NATO şemsiyesi ni tutan ABD
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'