Şehirler yanıyor! Fransa'da OHAL sesleri

Fransa'da akaryakıt zammını protesto eden Sarı Yelekliler Paris sokaklarını savaş alanına çevirdi. Fransız yetkililerinin açıklamalarına göre eylemler sonlandırılmadığı takdirde Fransa İçişleri Bakanlığı OHAL ilan edebilir.

GİRİŞ 02.12.2018 12:46 GÜNCELLEME 02.12.2018 12:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransa'nın başkenti Paris'te olayların şiddetini arttırması, sokakların savaş alanına dönmesi sonucunda hükümet olası tedbirleri tartışıyor.

 

 

Hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux, Fransa'nın karşı karşıya kaldığı en kötü ve şiddetli sivil ayaklanma olarak tanımladığı Sarı Yelekliler eyleminde huzurun sağlanması için eylemcilerle müzakere edilmesi gerektiğini söyledi.

Europe 1 radyosuna verdiği demeçte Griveaux, "Bu olayların tekrarlanmaması için alınabilecek önlemleri düşünmemiz gerekiyor" dedi.

 

 

10 bin protestocuya karşı Paris'te 4.500 polis memuru görevlendirilirken Élysée Sarayı'na dayanan eylemciler ile Fransız polisi arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Akaryakıt zammına karşı ayaklanan eylemcilerin taleplerinin karşılanmaması ve hükümetin mevcut zammı düşürmemesi sonucunda Sarı yelekliler eylemi üçüncü haftasına girdi. 

YORUMLAR 8
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanin Türkiye'ye yaptığı gezi eylemleri şimdi abdye karşı çıkan Fransa'da oluyor. Yakında Almanya'da patlayacak izleyin görün. Ama Almanya hepsinden beter olacak göreceksiniz
    Cevapla
  • Kayseri 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olun
    Cevapla
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    #BeterolFransa
    Cevapla
  • ttttt 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu kadar ayaklanmadan dolayı OHAL mi gelecek. Yuh artık. Daha durun bakalım. Bu kadarcık olay ile OHAL gelmez. Bizi endişeye sokmayın canımızı sıkmayın.
    Cevapla
  • eren 5 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla yansın inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi