Akar'ın sözleri zoruna gitti, istifa etti!

CNN'e göre Trump'ı Suriye'den çekilmekten vazgeçiremeyen Mattis, Akar'ın "Kazdıkları çukurlara gömülecekler" sözleri de zoruna gitti. Suriye'deki müttefiklerine ihanet edildiği fikrine dayanamayan Mattis, öfkeden mosmor bir yüzle Trump'a istifa mektubunu verdi ve istifa etti.

GİRİŞ 21.12.2018 17:40 GÜNCELLEME 22.12.2018 10:07
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ı Suriye'den çekilmekten vazgeçirmeye çok uğraşan ama başarısızlığa uğrayan Savunma Bakanı James Mattis'in bunun üzerine verdiği istifanın nedenleri analiz ediliyor.

 

 

Trump'la aralarında uzlaştırılamaz görüş ayrılıklarını olduğunu ve Trump'ın kendisine benzer görüşlerde bir savunma bakanı bulması gerektiğini söyleyerek istifa etmişti.

AKAR'IN SÖZLERİ MATTİS'İ KIZDIRMIŞ

 

 

Çarşamba günkü çekilmenin ardından perşembe günü gelen istifayı canlı yayın akışı yapacak kadar önemseyen CNN, Mattis'in Türk mevkidaşı Hulusi Akar'ın "Münbiç'te, Fırat'ın doğusunda bazı çukurların, tünellerin kazıldığı söyleniyor. İster çukur ister tünel kazsınlar, isterse yerin dibine girsinler, yeri ve zamanı geldiğinde bunlar kazdıkları çukurlara gömülecekler" sözlerinin Mattis için "bardağı taşıran son damla" olduğunu ve istifa mektubunu tetiklediğini duyurdu.

ÖFKEDEN MOSMOR OLDU

CNN'e konuşan ABD Savunma Bakanlığı'ndan iki yetkili, perşembe günü Suriye konusunu görüşmek için Beyaz Saray'a giden Mattis'in, ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından Türkiye'nin terör örgütü YPG'yi hedef alacağına dair haberler yüzünden çok sinirli ve hatta öfkeden mosmor olduğunu söyledi.

TRUMP'I İKNA EDEMEYİNCE İSTİFA ETTİ

Öncesinde CNN, Mattis'in son bir kez Trump'ın fikrini değiştirmeye çalışmak için perşembe Beyaz Saray'a gideceğini duyurmuştu. Pentagon ve Beyaz Saray'dan birer yetkiliye göre ABD Başkanı'nı vazgeçmeye ikna edemeyince istifasını verdi.

YORUMLAR 62
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın şerefi imanı ile ölçülür.ancak inançlı insanlar kafire haddini bildirebilirler.
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD, hollywood filmi çeviriyor. Bu çekilmenin çok farklı sonuçları olabilir. Türkiye ile İranı karşı karşıya getirmek gibi. Yok efendim erdoğan "ne işiniz var suriyede" demiş, trump "ha doğru söylüyorsun sen haklısın" demiş. Trump'ın avaneleri onu vazgeçirmeye çalışmış. Dikkatli olalım. Büyük oyun oynuyor abd.
    Cevapla
  • Osmanlı evladı 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni yaratana kurban Allah cc Kahraman Ordumuzu havada karada ve denizde galip Muzaffer ve Mansur eylesinn Allah cc içimizdeki ve dışımızdaki kâfirlerin ve hainlerin şerlerinden sizleri muhafaza eylesin korusun......Aminnnnnnnnnnnn ya ilahel alemin
    Cevapla
  • Meral Kapan 5 yıl önce Şikayet Et
    Fetö itleri ayıklandı, ordumuz PEYGAMBER OCAĞI oldu. Hay Maşallah!
    Cevapla
  • Mardinli 5 yıl önce Şikayet Et
    işte bu komutan böyle olmalı tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması