Sudan başkanı resti çekti: Hazırlanın

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, görevi bırakmasını isteyenlere, yönetime gelmek için 2020'de yapılacak seçimlere hazırlanmaları çağrısında bulundu.

Sudan başkanı resti çekti: Hazırlanın
Sudan başkanı resti çekti: Hazırlanın
GİRİŞ 06.01.2019 10:40 GÜNCELLEME 06.01.2019 10:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Beşir, özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, "Biz halk tarafından yetkilendirildik. Tüm siyasi güçler tarafından tanınan Yüksek Seçim Kurulu gözetiminde yapılan seçimlerle iktidara geldik" dedi.

 

 

Mevcut anayasanın tüm siyasi güçler tarafından kabul edildiğini belirten Beşir, halka verdiği sözü tuttuğunu, uluslararası ve bölgesel istikrarsızlığın gölgesinde güvenli ve onurlu bir hayat sağlamak için çalıştıklarını, ülkeye hizmet ettiklerini vurguladı.

İktidardan çekilmesini isteyenlere seslenen Beşir, "Yönetime gelmek için 2020'deki seçimlere hazırlanın" ifadesini kullandı.

 

 

Değişim İçin Ulusal Cephe Partisi’nin Beşir'e ileteceğini belirttiği, "görevi bırakmasını da içeren belgeyle" ilgili Beşir, bu girişimin, bakanlıklardan muaf tutulan parti yöneticileri tarafından başlatıldığını belirterek, bu kişilerin halk tarafından yetkilendirilmediğini kaydetti.

Beşir yönetimden çekilmesi talebiyle düzenlenen gösterilere ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Sudan halkının tümü benim yanımda demiyorum. Olmayan bir azınlık var. Yönetimden çekilmem için yapılan çağrılar, gençlerde karşılık bulmadı. Çünkü onlar bu konuda ikna olmadı."

Doğu Afrika ülkesi Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği, Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyor.

Hükümet, eylemlerde 19 kişinin öldüğünü, 406 kişinin yaralandığını açıklarken, muhalifler bu sayının çok daha fazla olduğunu belirtiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    Sudanı yanlız bırakmayalım ..dış güçler Türkiye'ye anlaşan sudanı karıştırıyorlar.ülke beşirin arkasında durmalı.sevakin adasıyle ilgili mısır Suud vebae nin karın ağrısı var
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hangi müslüman ülkeyle ikili ilişkilerini güçlendirmek istediyse batılı casuslar o ülkeleri karıştırdı neresi diye soracak olursanız libya mısır tunus suriye ve şimdide sudan
    Cevapla
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    Ìsrail ABD INGILIZLER Yani hep yahudi plani. Dunyada adamlari var.
    Cevapla
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Halk la ğelen Halk la ğiderde Misir ne oldu Türkiye nasil olaçakti ABD oyunu her yerde elleri var.
    Cevapla
  • Adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    acilen sevafin adasına üs kuralım yoksa bunlar katara yapmak isteyipte yapamadıklarını sudanlı kardeşlerimize yapacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular