Dünyaya duyurdu! Diplomatik ilişkilerimizi kestik!

Kenya hükümeti, Somali ile diplomatik ilişkisini kestiğini duyurdu.

Dünyaya duyurdu! Diplomatik ilişkilerimizi kestik!
Dünyaya duyurdu! Diplomatik ilişkilerimizi kestik!
GİRİŞ 18.02.2019 04:39 GÜNCELLEME 18.02.2019 05:01
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kenya Dışişleri Bakanlığı Baş Sekreteri Macharia Kamau, basına yaptığı açıklamada, "Kenya, Somali'nin iki ülke arasındaki deniz bölgesinde petrol ve doğal gaz arama yerlerini Londra'da açık artırmaya çıkarma kararı nedeniyle bu ülkeyle ilişkisini kesti." dedi.

 

 

'SALDIRGANLIK EYLEMİ'

Kamau, 7 Şubat'ta Londra'da yapılan açık artırmanın "Kenya halkına ve kaynaklarına karşı bir saldırganlık eylemi" olduğunu ifade etti.

 

 

SOMALİ BÜYÜKELÇİSİ ÜLKESİNE GERİ GÖNDERİLDİ

Kenya hükümeti, Somali'nin Nairobi Büyükelçisi Mohamed Nur'u ülkesine gönderdi, kendi büyükelçisi General Lucas Tumbo'yu da geri çağırdı.

SOMALİ HÜKÜMETİ İDDİALARI REDDETTİ

Somali hükümeti ise açık artırmaya ilişkin iddiaları reddetti.

Hükümetin Kenya Dışişleri Bakanlığa gönderdiği mektupta, "İki ülke arasındaki sınır tartışmalarına Uluslararası Adalet Divanı tarafından son karar verilene kadar Somali hükümetinin yerleri satışa çıkarmak gibi bir planı yok." ifadesi kullanıldı. 

Somali hükümeti, Büyükelçi Nur'un geri gönderilmesine de tepki gösterdi.

Somali Meclis Üyesi Abdirizak Muhammed yaptığı açıklamada, Kenya'nın Somali hükümeti ile anlaşmazlığın sürdüğü konularda müzakereleri başlatmak için bu kararı aldığını belirtti.

Kenya ile Somali, Hint Okyanusu'ndaki 62 bin kilometrekarelik petrol ve doğal gaz alanı konusunda anlaşmazlık yaşıyor. İki ülke arasındaki tartışmalar, Uluslararası Adalet Divanına gitmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Hakikat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ikinizde müslüman sınız adam gibi paylaşın aman o yemesinde gavur yesin demek müslümanlığa sığar mı bu dünyanın ötesi de var .Orada nasıl hesap vereceksiniz? Zira oranın hesabı çok çetin.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Aferin size, yiyin birbirinizi de dünyanın en büyük hırsızına ellerinizle teslim edin zenginliklerinizi.. . Beyniniz patlayana anlaşmanın bir yolunu bulsanız da şu kafirlerin gözlerini pörtletseniz şaşkınlıktan.. Ne olur sanki
    Cevapla
  • Musti 180 5 yıl önce Şikayet Et
    Iste iki ulke bir araya gelip kendi sinirlarini belirliyemiyor. Uluslararasi mahkeme karar verecek. Bunlardan ne koy ne kasaba olur zaten muz devleti. Bu kafayla bunlari 3000 li yillara kadar daha cok rahat somururler.
    Cevapla
  • EAGLEEYE 66 5 yıl önce Şikayet Et
    butun musliman devletleri birbirini yeme pesinde nerdesin ey 623 yil hukum suren Osmanlı nerdesiin yokluğunda dunya cok adaletsiz bir yer oldu
    Cevapla
  • Ingiliz 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine bir ingiliz eli var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı