İngiltere'den korkutan 'Müslümanlara saldırı' uyarısı!

İngiltere Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Ben Wallace, Yeni Zelanda'daki gibi Müslümanları hedef alan bir terör saldırısının İngiltere'de de olabileceğini söyledi.

İngiltere'den korkutan 'Müslümanlara saldırı' uyarısı!
İngiltere'den korkutan 'Müslümanlara saldırı' uyarısı!
GİRİŞ 18.03.2019 16:50 GÜNCELLEME 19.03.2019 15:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Wallace, radyo kanalı BBC 4'e yaptığı açıklamada, aşır sağın güçlenmesinden "endişe duyduğunu" belirtti. Londra'da hafta sonu meydana gelen bıçaklamayı terör saldırısı kapsamında soruşturduklarına dikkati çeken Wallace, Yeni Zelanda'daki gibi bir katliamın İngiltere'de olup olamayacağına ilişkin soru üzerine, "Kesinlikle burada da olabilir" dedi.

 

 

Hükümetin daha fazla kişinin aşırı sağ veya Neo-Nazi temelli aşırıcı görüşleri benimsemesinden endişe ettiğini söyleyen Wallace, "Bu yüzden 18 ay önce Neo-Nazi grup Ulusal Eylem'i diğer terör grupları gibi yasakladık. Daha geçen hafta Cardiff'de bazı kişileri gözaltına aldık ve aktif haldeki kişileri yakalamak için büyük miktarda kaynak ayırıyoruz" ifadesini kullandı.

Wallace, camilerin korunmasıyla ilgili soru üzerine ise dini mekanların korunması için ayrılan fonun tehdide göre değiştirdiğini belirterek, artan tehlikeyi dikkate alarak gerekli adımları atacaklarını dile getirdi.

İLK KEZ KABUL EDİLDİ 

Alman Bild gazetesinin ''Almanya'da camilerin de sinagoglar gibi korunması mı gerekecek” sorusunu yanıtlayan İçişleri Bakanı Horst Seehofer,  ''Dini kuruluşlar da teröristlerin hedefi olabilir. Tehlikeye işaret eden bulgular olursa, koruma önlemleri güçlendirilir'' dedi. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek açıklama üzerine, ''İlk kez bir Alman İçişleri bakanının camilerle ilgili güvenlik riskinin arttığını kabul etti ve bu durumun güvenlik politikalarına yansıyacağını bildirdi'' diye konuştu. 

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, cuma namazı sırasında 10 dakika arayla Brenton Tarrant tarafından iki camiye düzenlenen terör saldırılarında 50 kişi yaşamını yitirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • duacı 25 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin mescidi aksa yı işgal ederken gündemi değiştirmesinden başka birşey değil. Dikkat edelim kimse şuan Mescidi Aksa yı konuşmuyor...
    Cevapla
  • Bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle olmasın. Insan haklari var
    Cevapla
  • Emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesin istikbarat geldi. Sahip çıkın ozaman insan ayrımı yapmadan ülkenize
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten islam düsmanliginin patendi ingiliz gavurlarinindir
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Televizyonlarda vatandaslarini müslümanlara kiskirtilar yillardir gurbette yasayanlara tavsiyem silahsiz camiye gidilmez silahi olmayan bicak tasisin saldiri oldumu saldirgani etkisiz hale gerirsin yoksa cok müslüman ölür kafirlerin polisleri müslümanlari korumaz mahsustan gec gelir cok müslüman ölsün diye zaten gizli istihbaratlari yaptitiriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız