Yıllar sonra gelen bomba itiraf: Erdoğan'ı dinlemedik hata ettik

Amerikan Türk Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu Başkanı olan Obama döneminin eski ulusal güvenlik danışmanı James Jones, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "güvenli bölge" önerisini yaptığı dönemde kırmızı çizgilerin aşılmasına göz yummakla hata yaptıklarını söyledi.

Yıllar sonra gelen bomba itiraf: Erdoğan'ı dinlemedik hata ettik
Yıllar sonra gelen bomba itiraf: Erdoğan'ı dinlemedik hata ettik
GİRİŞ 18.04.2019 15:02 GÜNCELLEME 18.04.2019 15:04
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Amerikan Türk Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu Başkanı olan Barack Obama döneminin eski ulusal güvenlik danışmanı James Jones, terör örgütü PKK/YPG ve ABD'nin güvenli bölge konusunda geçmişteki politikasının yanlışlar içerdiğini söyledi.

James Jones (önde) arkada Barack Obama (solda) ve Hillary Clinton (sağda)

Jones, Obama döneminin Suriye kapsamında kimyasal silahların kullanımını kırmızı çizgi olarak niteleyen ancak müdahaleden uzak duran politikasına atıfta bulunarak, "Kırmızı çizginin ihlalinin ardından Suriye'de güvenli bölge oluşturulsaydı o zaman mülteci akını da önlenmiş olurdu. Irak'ın kuzeyinde bu yöntem işe yaramıştı. Kırmızı çizgi ihlal edildikten sonra bunu yapmamak stratejik bir hata oldu" dedi.

YORUMLAR 32
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    S-400??? S-400 ortadoğu oyununda dengeleri alt üst edecek sistemdir. Suriye sınırına- Toroslara- veya Ege'ye koyduğumuzda 600km menzil ve 400 km etkili vuruş sahası ile bölgede oyun oynayacakların tekerine büyük bir çomak sokulmuş olur..ALMAMIZ ELZEMDİRRRRR.....BÖYLELİKLE SİVRİNEKLERLE DEĞİL BATAKLIGA SU DÖKENLERİN CİĞERİNİ SÖKERİZ..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Güney Kıbrıs liman ve Üslerini ABD başta İngiltere ve Fransa uçak ve gemilerine açıyorsaaaaa.... YA İNCİRLİĞİ BOŞALTIP YENİ KİRACIMIZ ÇİN OLMALI....Ya daaa KKTC bölgesinde Ruslara liman vermeliyizzz...
    Cevapla
  • ankaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    Neyiniz doğruki zaten
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Birleşik Devletleri sadece kendi çıkarları için o ülkeyi kullanır ilerleyen zaman sonra tanımaz ve uğmurunda olmaz.
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalanci ve iki yuzluler bunlara inanmayin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!