ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 ve F-35 tehdidi

ABD'li Senatör Bob Menendez: "Türkiye’nin hem F-35 hem de S-400'ü aynı anda alma şansı yok."

ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 ve F-35 tehdidi
ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 ve F-35 tehdidi
GİRİŞ 22.04.2019 11:04 GÜNCELLEME 22.04.2019 11:29
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

ABD'de Demokrat Parti'nin kıdemli New Jersey Senatörü Bob Menendez, Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'nin Genel Yayın Yönetmeni Alexis Papachelas'a özel bir röportaj verdi.

 

 

Menendez, "Türkiye'nin hem F-35 hem de S-400'ü aynı anda alma şansı yok" dedi.

Menendez sözlerine şöyle devam etti: "F-35'lere sahip olma şansları yok. Bugün var olan yasa kapsamında yaptırımlar olacak. Bu, Rusya'dan önemli bir askeri teçhizatın satın alınmasıdır ki, Türkiye de dahil olmak üzere dünyadaki herkes için geçerli bir durumdur... Ve F-35'leri alabilmelerinin hiçbir yolu yok. Bir F-35'i alıp S-400'ün yanına yerleştirirseniz F-35'lerde sahip olduğumuz teknolojileri gözlemleyebilme şansları olur. Bu yüzden bunun olması imkansız"

ABD'li senatör Menendez, Yunan gazetecinin "ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler bozulursa üslerinizi Yunanistan'a taşımayı düşünür müsünüz" sorusuna ise "Bunun olacağına inanmasam da ABD ulusal güvenliği korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır, üsleri taşımak da dahil" cevabını verdi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 68
  • Hasam 5 yıl önce Şikayet Et
    Üslerinizi Yunan topraklarına taşımanızı rica ediyoruz.Önce biz hava sahamızın güvenliğini sağlayalım.Sonra zaten sizi göndereceğiz.
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde su57 aliriz okadar zormu sizde it gibi havlarsiniz yine
    Cevapla
  • Sado 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde bunlara karşı yaptırımınız da olacak elbette abd ile ilişkileri askıya alıp büyükelçilikleri ve konsoloslukları kapattırırız. Ülkemizde doları yasaklamalıyız Natondan çıkıp şanghay birliğine üyesi olmalıyız Rusya ile birlikte sağ gösterip amerikaya sol vurmalıyız İsraili koruyan kürecikteki AN/TPY2 radarını komple elektriğini kestirir küreciki bosaltiririz F35 programından çıkarırlarsa ABD'yi TÜRKIYE'ye tazminata mahkum ettiririz Ülkemizde ne kadar amerikali varsa diplomatta dahil sınır dışı edilir. Ve daha nicesi reis bunların planını hazırlamıştır merak etmeyin bunlarin hepsini başkanımız yapsın eger amerika önümüzde diz çökmezse bende adam değilim
    Cevapla
  • nezih 5 yıl önce Şikayet Et
    keşke vermeseniz.SU-57 alırız
    Cevapla
  • Doruklu 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a şükür devlet bunun bilincindedir. millet ittifakına kalsa vallahi biz hapı yutarız. teknolojik yönden ileri olmamız gerekiyor ve bu konuda cumhur ittifakına şükranlarımı sunuyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!