Rus televizyonundan FETÖ belgeseli! İlber Ortaylı da konuştu

Rusya'da yayın yapan Russia Today (RT), FETÖ'nün Orta Asya yapılanmasına dair belgesel yayınladı.

Rus televizyonundan FETÖ belgeseli! İlber Ortaylı da konuştu
Rus televizyonundan FETÖ belgeseli! İlber Ortaylı da konuştu
GİRİŞ 30.04.2019 11:17 GÜNCELLEME 30.04.2019 11:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya'nın global anlamda birçok dilde yayın yapan resmi televizyon kanalı Russia Today, Fetullahçı terör örgütüne (FETÖ) dair önemli bir çalışma başlattı. Kanalın İngilizce yayın yapan versiyonu üzerinden yayınlanan 25 dakikalık belgeselde, bölümde sıradan bir vaizin dini kullanarak nasıl bir ağ kurduğu Kırgızistan örneği gösterilerek anlatıldı. Örgütün Kırgızistan'daki yapılanmasını anlatan belgeselin girişinde 15 Temmuz’da askeri darbe kalkışmasından detaylar verilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalkışmaya karşı kullandığı ifadeler yer aldı. Belgeselin devamında ise FETÖ'nün Kırgızistan'daki bir okulundan detaylar verildi.

 

 

OKUL YÖNETİCİLERİ İLE RÖPORTAJLAR YAPILDI

FETÖ'nün Kırgızistan'daki okulunda yapılan çekimlerde örgütün ülkede faaliyet gösteren üst düzey yöneticileri ve okul yöneticilerinin yanı sıra eğitim gören öğrencilerle de röportajlar yapıldı.

 

 

Belgeselde FETÖ'ye destek veren önemli isimlere de yer verilirken Sendikacı ve eğitimci Çağdaş Balcı belgeselde örgütün Türk eğitim sistemine nasıl sızdığını anlatırken Yeni Yüzyıl Üniversitesinden hukukçu Prof. Dr. Celal Erbay da belgeselde FETÖ'nün 15 Temmuz 2016’da darbeyi vurmaya kalkıştığını ama sonunda mahvolduklarını ifade etti.

ÜNLÜ TARİHÇİ ORTAYLI DA KONUŞTU

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı da örgütün tarihsel gelişim sürecini Ruslara anlattı. Ortaylı, "Genellikle fakir, genç çocukları hedeflerine aldılar. Daha iyi bir eğitim için şansları olmayan çocukları aldılar. Bazen de hırslı olup, kapasitesi olmayanları aldılar ki bu en kötüsü. Öğrenci yurtları onlar için hayati öneme sahipti. Buralar onların ideolojisi için mutlaka olması gereken yerlerdi. Sınava girip başarısız olsalar dahi bunun bir önemi yoktu çünkü "abileri" onlar için sınav kağıtlarını hazırlıyorlardı. İstedikleri her yere girebilme şansları vardı" ifadelerini kullandı.

BELGESELLERİN DEVAMI GELECEK

RT Televizyonu tarafından hazırlanan belgesel büyük yankı uyandırırken kanalın FETÖ yapılanmasına dair araştırma çalışmalarına devam ederek yeni belgeseller yayınlayacağı öğrenildi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, İHA
YORUMLAR 2
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yapamadığımız Belgeseli Ruslar yapıyor helel olsun.
    Cevapla
  • Okur32 4 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bu ve benzeri belgeseller başta ABD olmak üzere tüm dunyada yayinlanir da gerçekleri herkes görür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar