İsrail Gazze’ye 30 milyon doların girişine izin verecek

İsrail yönetimi, Filistin direniş grupları ile varılan ateşkes anlaşması gereği Gazze Şeridi’ne 30 milyon dolarlık mali yardımın girişine izin verecek.

İsrail Gazze’ye 30 milyon doların girişine izin verecek
İsrail Gazze’ye 30 milyon doların girişine izin verecek
GİRİŞ 08.05.2019 02:45 GÜNCELLEME 08.05.2019 03:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberine göre, İsrail’in Filistin  direniş grupları ile varılan ateşkes anlaşması çerçevesinde Katar’ın, abluka  altındaki Gazze Şeridi’ne 30 milyon dolar mali yardım yapmasına izin verdiği  belirtildi.

 

 

Haberde, ateşkes şartlarından bir tanesinin Hamas’ın bir diğer direniş  hareketi olan Filistin İslami Cihad Hareketi’nin eylemlerini engellemek olduğu  iddia edilirken, koşullar arasında, Hamas’ın Gazze sınırındaki haftalık  gösterileri hafifletmesi ve İsrail tarafına gönderilen yanıcı balonları  durdurmasının da yer aldığı öne sürüldü.

Ateşkes şartlarına dair daha fazla ayrıntıya yer verilmeyen habere  ilişkin Hamas’tan ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

 

İsrail'in hafta sonu Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, ikisi  hamile 3 kadın ile 2 bebeğin de aralarında bulunduğu 25 Filistinli şehit olmuş,  150 Filistinli yaralanmıştı.

Filistinli direniş gruplarının Gazze'den İsrail tarafına attığı  roketler nedeniyle de 1'i Filistin asıllı 4 İsrailli ölmüştü.

Mısır ile Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda, geçen pazartesi günü  erken saatlerde Filistinli direniş grupları ile İsrail arasında ateşkes  sağlanmıştı.

YORUMLAR 1
  • kayra-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle alçakça saçmalık görülmemiştir daha dün filistini yerle bir ettin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler