Rus Dışişleri'nden ABD'ye asker sevkiyatı uyarısı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu'ya ilave asker gönderme kararının bölgede riskleri artıracağını söyledi.

Rus Dışişleri'nden ABD'ye asker sevkiyatı uyarısı!
Rus Dışişleri'nden ABD'ye asker sevkiyatı uyarısı!
GİRİŞ 27.05.2019 15:17 GÜNCELLEME 27.05.2019 15:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Lavrov, Kübalı mevkidaşı Bruno Rodriguez ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu'ya ilave asker gönderme kararının bölgede riskleri artıracağına işaret eden Lavrov, "ABD Başkanı Trump'ın Orta Doğu'da ve Kuzey Afrika'da konuşlandırılmış olan askerlere ilave olarak bin 500 asker daha gönderme kararına gelince biliyorsunuz ki askeri potansiyel arttığında riskler de artacaktır." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Körfez ülkeleri ile bölgesel saldırmazlık anlaşması önerisi yaptığını hatırlatması üzerine Lavrov, bunun doğru bir girişim olduğunu ifade etti. 

 

 

Lavrov, "Birbirine saldırmama konusunda anlaşmak, belki de gerilimleri düşürmenin ilk adımıdır. Bu şekilde anlaşmanın doğru olduğunu düşünüyoruz." dedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Nazim 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman uyanacak bu ummet
    Cevapla
  • Zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd çöktü yeni ortağımız rusya abd çöpe bitti artık kovboy
    Cevapla
  • lkjh 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya abdden daha tehlikeli sessz işgalci emperyalistttir ayrıca abd rusya dünyada en çok nükleer silaha sahip olarak dünyanın tüm ülkelerini tehdit ediyor ikisinin toplamı 15000 yakın nükleer silah var ne demek bu tüm gezegeni yerle bir edecek haritadan silecek tüm insanlığı yok edecek silahlar kimse bu konuda bu emperyalistlere birşey söyleyemiyor kendileri dışında bir ülke caydırcı olsunişgal edilmesin diye nükleer silah sahibi olmaya kalktımı kıyameti koparıyor bu işgalci emperyalistler engel oluyor tehdit ediyorlar
    Cevapla
  • lkj 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya ikiyüzlü ne olduğu belirsiz hiçbir şekilde rusyaya güvenilmez bugün sözde putin güvenilirse yarın onun yerine gelecek komünizm rejimini yükseltecek zaten abd rusya kardeş ülkeler çünkü neden alaskada dört km mesafe var abd rusya komşu artı rusya abdyi sevmese alaska toprağını abdye satarmıydı şimdide yüzsüzce japonyaya ait olan kuril adaları üzerinde alçakça hak iddaa ediyor yani 2.dünya savaşında japonya yenildi diye kendince abd gözüyle japonyanın toprağına göz dikmiş halbuki alaskayı abdye peşkeş çeken japonyanın toprağını kendine ait olduğunu 2.dünya savaşında yenildi diye kendinde hak olduğunu gaddarca söylüyor
    Cevapla
  • Hüseyin Zeytunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin nekadar güvenilir olduğunu gördük. Adam aleni kabadayılık yapıyor,buna karşılık illa ittifak etmek durumundayız.
    Cevapla
  • memo 4 yıl önce Şikayet Et
    abd meydani sizlere birakacak degil ya rus ne sandin
    Cevapla
  • Alparslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd o bolgede kurtleri kullanmakada ve kurtlere yaptiklari soy kirimlari insan haklari ihllalerini kayit altina almakda zamani gelince hesabini sormaya basliyacak ipini kendisi cekecek tipki urdun krali muhatar gibi buyuk arap devleti kuracakdi kucuk akliyla aldi agzinin payini oturdu yerine gevsek sira pyd teror orgutunede gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı