Ay yıldızın gölgesinde bayramda yüzler güldü

PKK ve DEAŞ teröründen temizlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 2,5 milyon sivil Ramazan Bayramı’nı huzur içerisinde geçiriyor.

Ay yıldızın gölgesinde bayramda yüzler güldü
Ay yıldızın gölgesinde bayramda yüzler güldü
GİRİŞ 06.06.2019 07:47 GÜNCELLEME 06.06.2019 07:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

PKK ve DEAŞ teröründen arındırılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 2,5 milyon sivil, Ramazan Bayramı'nı huzur içerisinde geçirdi. İç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınanlardan 83 bini, bayram ziyareti için Suriye'ye gitti. İnternet üzerinden yapılan müracaatlar sonrası alınan izinlerle Kilis-Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan 20 bin 576, Hatay-Cilvegözü'nden 36 bin, Gaziantep-Karkamış'tan ise 27 bin Suriyeli yakınlarıyla bayramlaşmak için Suriye'ye geçiş yaptı. İçişleri Bakanlığı geri dönüş süresini yılbaşına kadar uzattı. Fırat Kalkanı bölgesi ve Afrin'e bayram için giden Suriyelilerden yüzde 18'i ise Türkiye'ye dönmeyip ülkelerinde kaldı. TSK-ÖSO ortak operasyonları sonucu temizlenen Afrin, Cinderes, Bülbül, Bab, Savran, Azez, Mare, Çobanbey, Türkmen Barak, Hötümlet, Rael başta olmak üzere 600'ı aşkın kasaba ve beldede binlerce sivil, arefe günü Suriye direnişinde şehit olan yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. ÖSO grupları da DEAŞ, PKK ve Esed'e karşı verilen mücadele döneminde şehit düşen askerleri için özel anma törenleri düzenledi. Bayram dolayısıyla şehit mezarları ve şehit aileleri ziyaret edildi.

ÇOCUKLAR BAYRAMI YAŞADI

Mazlum Suriyelilerin bayramı buruk geçirmemeleri için devlet kurumları ve özel STK'lar da seferber oldu. Hem halen bombalı tacizlerin sürdüğü İdlib'de hem de Türk askerinin kontrolü altındaki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde yaşayan yüzbinlerce sivil için AFAD, Kızılay, Diyanet Vakfı başta olmak üzere birçok resmi ve özel kuruluş yardıma koştu. Düzenlenen kampanyalarla binlerce kimsesiz çocuk giydirildi, ihtiyaç sahibi ailelere erzak dağıtımı yapıldı. Farklı noktalarda kurulan oyun, eğlence alanları sayesinde de çocukların bayram sevincini doyasıya yaşamaları sağlandı. Mehmetçik ise konuşlu olduğu bölgelerde savaş yorgunu Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

"HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ SADECE TÜRKİYE VAR"

DEAŞ’ın 2 yıl süren işgaline Fırat Kalkanı Harekâtı ile son verilen Rael kasabasının Yerel Meclis Başkanı Abdurrezak Murat, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, “8 yıldır olduğu gibi sahada yalnızca Türkiye var” dedi. İdlib’e bombaların düştüğünü, rejim bölgelerinde yokluk ve sefaletin hüküm sürdüğünü, PKK işgal hattında ise esaret hali bulunduğunu vurgulayan Murat, Türk askeri sayesinde terör örgütlerinden temizlenmiş 5 bin kilometrekarelik alanda ise ‘hilâlin gölgesinde’ huzurlu bir bayram geçirdiklerini söyledi. Murat şöyle konuştu: “Türkiye ilk günden bu yana Suriyeli milyonları terk etmeyen tek ülke oldu. Milyonlarca mazlum Türkiye’ye sığındı. Türk kardeşlerimiz bizi ensar bilip bağrına bastı. Sonra teröre karşı şehitler vererek bölgelerimizi huzura, istikrara kavuşturdular. Bölgemizde Türkiye sayesinde okullar, hastaneler, adliye binaları, posta merkezleri, bankalar, yollar, fırınlar yapıldı. Şu anda bombasız, kansız, terörsüz bir bayram kutluyorsak bu Türk kardeşlerimiz sayesinde gerçekleşiyor.”

Yeni Şafak

YORUMLAR 6
  • Almancı 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH devletimden askerimden razı olsun.
    Cevapla
  • ebubekr 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlık zor zamanda belli olur suriyelilere nefret kusan tarikatliler, alnı secdeliler var laf söz anlatmak mumkün değil bunların Resullah ın ve muhacirlerin Medine döneminde neler yaşadıklarından haberleri yok binmişler bir alamete gidiyorlar kıyamete hayırlısı bakalım.
    Cevapla
  • Mete 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen yap iyiliği kul bilmezse malik bilir suriyede türkiyenin yaptiğini bilenler dua ediyor
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk Askerinin Olduğu Yerler Güven ve Mutluluk, abd askerinin olduğu yerlerde pkk ve Tecavüz vardır.
    Cevapla
  • Wanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli bölge hala kurulmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız