Lübnanlı liderden dikkat çeken açıklama: Abdülhamid Han reddetmişti...

Lübnan İlerici Sosyalist Partisi lideri Velid Canbolat, siyonizmin kurucusunun Osmanlı Devleti'ne sunduğu teklifi hatırlatarak, "Osmanlıların kabul etmediği teklifi, Araplar kabul edecek mi?" dedi.

Lübnanlı liderden dikkat çeken açıklama: Abdülhamid Han reddetmişti...
Lübnanlı liderden dikkat çeken açıklama: Abdülhamid Han reddetmişti...
GİRİŞ 27.06.2019 05:52 GÜNCELLEME 27.06.2019 06:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Lübnan İlerici Sosyalist Partisi lideri Velid Canbolat, Bahreyn'deki çalıştaya katılan Arap yetkililere, siyonizmin kurucusu Theodor Herzl’in Osmanlı hükümdarı II. Abdülhamid’e sunduğu teklifin sert dille reddettiğini hatırlattı.

 

 

“OSMANLI KABUL ETMEDİ, ARAPLAR MI KABUL EDECEK?”

Siyonizmin kurucusu Theodor Herzl, Filistin topraklarını satın almak için Osmanlı hükümdarı II. Abdülhamid’e teklif sunduğunu ve sultanın bu teklife sert tepki gösterdiğini söyleyen Velid Canbolat, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

''Theoder Herzl, Yahudilerin yerleşimi için Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid Han'dan Filistin'i satın almak istedi. Ancak Sultan Abdülhamid bunu reddetti. Bugün ise Theodor'un torunu, damat (ABD Başkanı Donald Trump'ın) Jared Kushner, Bahreyn'de, Filistin halkını Ürdün, Sina Yarımadası, Lübnan ve Suriye'ye yerleştirmek üzere Araplardan Filistin'i satın almak istiyor. Osmanlıların kabul etmediği teklifi, Araplar kabul edecek mi?''

NE OLMUŞTU?

Bahreyn’in başkenti Manama'da dün başlayan ve bugün sona erecek “Refah için Barış” başlıklı çalıştay ABD’nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açıklaması beklenen “Yüzyılın Anlaşması” planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR 12
  • muhasebeci 4 yıl önce Şikayet Et
    araplara saydırmadan önce kaç arap aşiretinden kaçtanesi ihanet etmiş kaç tanesi osmanlının yanında kalmış bir araştırın. ikinci konu olarak tarih kitaplarında yer almayan kurtuluş savaşında araplardan oluşan ordunun kaç kişi olduğunu büyük taarruza ne kadar arabın katıldığını bir araştırın. osmanlıya ihanet eden araplar değil o tarih kitaplarını yazdılarınların maşası olanlardır.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    O osmanlı 3 kıtaya hukmetmıs bır ımparatorluk araplara gelınce sız hem osmanlıya ıhanet ettınız hemde kendınıze !
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Satmayı bırak üste parada veriyorlar.
    Cevapla
  • kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    tabi ki verecekler...
    Cevapla
  • 571 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti zalimlerin üzerine olsun
    Cevapla
  • 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!