Neçirvan Barzani'den sürpriz açıklama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Irak merkezi hükümetinin IKBY'nin bir federal bölge olduğunu idrak etmesi halinde sorunların çözüleceğini söyledi.

Neçirvan Barzani'den sürpriz açıklama
Neçirvan Barzani'den sürpriz açıklama
GİRİŞ 07.07.2019 13:19 GÜNCELLEME 07.07.2019 13:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Barzani, 2013 yılında kurulan bakanlar kabinesine veda dolayısıyla Erbil kentinde düzenlenen törendeki konuşmasında, son 5 yılda yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Bakanlar kabinesinin, terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkması, Irak merkezi hükümetin IKBY'nin bütçesini kesmesi ve petrol fiyatlarındaki ciddi düşüşler nedeniyle büyük zorluklarla mücadele ettiğini belirten Barzani, "Son 4-5 yıl sadece benim için değil hepimiz için çok zordu ancak birlikte çalışarak başardık. Karşı karşıya kaldığımız krizin de üstesinden geldik" dedi.

Neçirvan Barzani, Irak'ta yeni bir sürece girildiği kanaatinde olduğunu dile getirerek, "Erbil-Bağdat ilişkileri ve ülkemiz için daha aydınlık bir geleceği sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu vesileyle Bağdat ile sorunlarımızı anayasa üzerinden çözme taraftarı olduğumuzu yineliyorum" diye konuştu.

 

 

Kürtlerin Irak'taki sorunlarının 2003 yılından sonra ortaya çıkmadığını, bunun daha önce de var olduğunu savunan Barzani, "Bundan sonra önemli olan Bağdat'ın IKBY'nin Irak anayasasına göre federal bir bölge olduğunu idrak etmesi. IKBY'ye karşı davranışları ve hareketleri de buna göre olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

IKBY Başkanı, Bağdat ile anayasaya bağlı kalarak uzlaşıya varmaları halinde taraflar arasındaki tüm sorunların çözüleceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey barzani pkk ypg pjak tak yok olmadan hicbirsey bitmicek savas devam edecek 40 yil biz cektik 200 yil siz cekeceksiniz
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Aklı selim devamlı galip gelir Batı'nın dediklerini fazla dinleyenleri hep gördük sonuç sıfır,Bizler bütün komşularla dost olduğumuz müddetçe daha sağlıklı yaşama,nın yolunu açmış oluruz.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Barzani asireti irakin kuzeyini istiyor. Barzani önceden kandildeydi. Kandili simdiki pkk terör örgütüne biraktilar. Barzani asireti akilli. Türkiye ile her türlü anlasirlar. Anlasmazsa biterler yada kandile geri dönerler.
    Cevapla
  • Tayfun 4 yıl önce Şikayet Et
    Parçalanmışlıklar bir projenin eseridir. Bu proje de çok yeni olmayan bir projenin eseridir. Ama temeli çürük batı frenksiyonu Zamanı gelince çökecek ve Barzani ve gruhu altında kalacaktır. Güneşin doğuşu nu görmek zor değil.
    Cevapla
  • misak i milli 4 yıl önce Şikayet Et
    hayir esas turkmenlerin irak ta ve ozellikle kerkuk musul erbi ve diger bilinen sehirlerde birinci unsur olduklarini ve dikkate aldiklarinda irak in butun sorunlari cozulur! aksi halde yeteri kadar zaten parcalnmis olan irak in 3 parcalanmasi kacinilmaz olacaktir..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı