Katar'dan hava savunma sistemi kararı!

ABD Başkanı Donald Trump ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani Beyaz Saray'da görüştü. İkili ilişkilerin ve ticaretin görüşüldüğü buluşmada, Katar'ın ABD'den Patriot hava savunma sistemi alacağı belirtildi. Katar ayrıca, Rusya ile de S-400'ler için müzakere yürütüyor.

Katar'dan hava savunma sistemi kararı!
Katar'dan hava savunma sistemi kararı!
GİRİŞ 09.07.2019 22:22 GÜNCELLEME 09.07.2019 22:24
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Katar Emiri Şeyh Temim'i Beyaz Saray'da ağırlayan Trump, Oval Ofis'te iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.

 

 

TRUMP: ŞEYH TEMİM GERÇEK BİR LİDER

Şeyh Temim'den "gerçek bir lider" diye bahseden Trump, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu söyledi.

 

 

"ŞEYH TEMİM'LE ÇALIŞMAK GERÇEKTEN BÜYÜK BİR ONUR"

Katar'ın ABD'ye yüksek düzeyde yatırımlar yapıp, ciddi miktarlarda silah ve askeri ekipman aldığını anlatan Trump, "Tüm bunlar için kendilerine teşekkür ediyoruz. Katar'da büyük askeri varlığımızı da sürdürüyoruz. Dünyadaki en büyük askeri üslerden birini inşa ettiler. Sizin gibi bir dostumla çalışmak gerçekten büyük bir onur." değerlendirmesini yaptı.

"İRAN KENDİNE DİKKAT ETSE İYİ OLUR"

Trump ayrıca, bir soru üzerine İran'ın çok kötü şeyler yaptığını savunarak, "Kendilerine dikkat etseler iyi olur." ifadesini kullandı.

ŞEYH TEMİM'DEN TRUMP'A DAVET

Katar Emiri de Trump'a gösterdiği ilgi dolayısıyla teşekkür ederek, "Birlikte iyi iş çıkarıyoruz. Aramızdaki ekonomik ortaklık 185 milyar doları geçmiş durumda ve bunu iki katına çıkarmayı planlıyoruz." dedi.

Şeyh Temim, ABD'nin Körfez'deki en önemli askeri üslerinden El-Udeyd Hava Üssü'nü ve ülkeyi ziyaret etmesi için Trump'ı Katar'a davet etti.

5 YENİ ANLAŞMA İMZALANDI

Beyaz Saray, Trump ile Şeyh Temim arasında toplam 5 anlaşmaya imza atıldığını açıkladı.

Buna göre, Katar Petrol ile Chevron-Phillips, Katar Havayolları ile General Elektrik, Katar Havayolları ile Boeing, Katar Havayolları ile Gulfstream Aerospace ve Katar Hükümeti ile Raytheon arasında olmak üzere toplam 5 anlaşma imzalandı.

KATAR PATRIOT ALACAK

Anlaşmalar kapsamında Katar, 5 Boeing 777 Freighters'ın yanı sıra Raytheon'dan da NASAM ve Patriot füze sistemlerini alacak.

ŞEYH TEMİM KONGRE LİDERLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

ABD temasları çerçevesinde Washington'da bulunan Şeyh Temim dün de ABD Savunma Bakan Vekili Mark Asper ile bir araya gelmiş, ardından Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in onuruna verdiği yemeğe katılmıştı.

Şeyh Temim'in Kongre liderleriyle de bir araya geleceği kaydedildi.

KATAR S-400 İÇİN DE RUSYA İLE GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan Katar S-400 alımı için de Rusya ile müzakere halinde.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, geçtiğimiz Mart ayında, resmi temasları çerçevesinde Katar'ı ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile başkent Doha'da bir araya gelmişti. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Rusya'dan askeri teçhizat alımıyla ilgili diyaloğun sürdüğünü aktaran Katarlı Bakan, S-400 konusunda henüz nihai karara varmadıklarını ifade etmişti.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 61
  • Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Katarda çok iyi biliyorki suudları, mısırı, bea başına bela eden ABD. Ama işte bataklık siyaseti böyle birşey. Türkiye katar a gücü nispetinde sahip çıkmaya çalışıyor. Katarda mecrçburen abd ye taviz vermek zorunda. Az kaldı katar gibi devletler Türkiyenin bu abd zaliminden kurtarmasını bekliyor. ABD hakkından Türkiye gelecek inşallah. Hayalleri büyük olanın geleceğide büyük olur
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Trompet kimden parayı alıyorsa ona yağ yakıyor, niye çünkü seçimde bunu kullanacak. Körfezin parasıyla Amerikanın kasasını doldurdum diyecek. O 185 milyar dolar ortaklık falan değil tamamı Amerikaya verilmiş rüşvettir. Katar Türkiyeye 15 milyar dolarlık yatırım yaptığında, Türkiyeye diyet ödüyor diye kıyameti koparan BAE ve Suudilerin niye gıkı çıkmıyor. Çünkü kendileri daha çok sağılıyorda ondan. Onların verdiği paralar 500 milyar doları geçti. Zaten Katarın verdiğinin sebebi de kendileri. Önceleri nerdeyse işgal edeceklerdi Katarı, ama ABD ile bu anlaşmaları yapınca körfezin sahipli köpeklerinin sesi çıkmaz oldu. Ben Katarın bu durumunu anlayışla karşılıyorum yapacak başka bir şeyi yok.
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Katarı da iyi sömürüyor
    Cevapla
  • Türkiye, 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşmanın zamanı dolayısıyla, aklımdan geçeni yazayım, okuyan arkadaşlar dilerse takdir buyursunlar. Bana sanki Türkiye'nin S400 alımına ilişkin G20 de Trump'ın geri adım atmasındaki nedenlerden biri bu anlaşmaymış gibi geliyor. Türkiye'den Patriot alması talep edildi. Türkiye, ben anlaşmamı yaptım ama senden dolaylı da olsa Patriotu alacağım deyip, Katar'a satın aldırdı. Böylelikle USA'nın da gönlü olduğu gibi, Türkiye'nin de isteği yerine gelmiş oldu. Pentagon bir anda çark etmiş olmamak için atıp tutuyor.
    Cevapla
  • Mete 4 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı bir yorum .. Ama katarın bir devlet olduğunu düşündüğümüzde bu kadarda olabilir mi diye insan düşünmeden de edemiyor
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan ne yalancu uckagitci bir lider Trump..Kadar seyhini tahtindan almak icin cok ugrasmisti..simdi bizdem Fuze alsin diye kicini yirtiyor..S-400,S-500 Pehroitten cok cok iyi..Petroiti ucuramazlar uzaktan kumanda ile Amerika mudahele eder..bu bilinsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?